23948sdkhjf

Nyt om navne: Stark opruster på bæredygtighed

Med ansættelsen af Kristian Friborg som bæredygtighedschef øger Stark nu sit fokus på bæredygtigt byggeri. Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Oprustningen sker for at være på forkant med udviklingen i samfundet og kundernes stigende interesse for at bygge bæredygtigt.

Kristian Fribo kommer fra egne rækker, hvor han i en årrække har varetaget stillingen som Senior Sourcing manager i Stark Group og har samtidig været ansvarlig for byggemarkedskædens Svanemærke-, FSC- og PEFC-certificeringer af produkter til de nordiske markeder. Fremover får bæredygtighedschefen til opgave at løfte Stark til næste niveau inden for alle produktkategorier og sikre kompetent rådgivning om bæredygtighed.

– Jeg har arbejdet indgående med det her område de seneste 15 år, og jeg glæder mig rigtigt meget til at bruge al min arbejdstid på at løfte Starks ekspertise yderligere inden for bæredygtighed. Vi kigger ind i et marked, hvor efterspørgslen på for eksempel DGNB og Svanemærke-projekter er stigende fra arkitekter og bygherrer, udtaler Kristian Friborg og fortsætter:

– Samtidig skal vi klæde håndværkerne, der faktisk udfører opgaverne, endnu bedre på til denne vigtige opgave. Præcis her er det helt oplagt at sætte ind, og den udfordring glæder jeg mig til at tage op, siger Kristian Fribo.

Skovingeniør med speciale i træ

Kristian Fribo er uddannet skovingeniør i Danmark og har en fortid i træindustrien. I midten af 00’erne var han med til at opbygge et indkøbsnetværk af certificerede skove og savværker i Østeuropa, inden han i 2007 blev ansat i Stark.

I dag sidder han i bestyrelsen for FSC Danmark, der arbejder for at fremme bæredygtig skovdrift og har bred opbakning fra internationale organisationer som WWF og Verdens Skove. 

– I mit arbejde har jeg altid beskæftiget mig med bæredygtighed. Det er et område, jeg virkelig brænder for, og jeg er utrolig glad for nu at kunne bringe mine erfaringer endnu mere i spil i Stark. Jeg vil bl.a. arbejde for at sikre en bedre implementering af bæredygtige produkter og viden i organisationen, så vi styrker vores rådgivning af kunderne. At gøre det nemmere for håndværkere og bygherrer at bygge bæredygtigt, er en effektiv og hurtig måde at opnå resultater på, siger Kristian Fribo.

Det med rådgivning skal tages helt bogstaveligt: Kristian Fribo opfordrer alle håndværkere med spørgsmål til bæredygtigt byggeri til at ringe eller sende en mail, så bidrager han gerne med konstruktive svar og løsningsforslag.

Nyt bæredygtighedsteam på plads

Den nyudnævnte bæredygtighedschef bliver en del af et fagligt stærkt team, der skal løfte byggemarkedskædens indsats på bæredygtighedsområdet til næste niveau. Ud over Kristian Fribo består det bl.a. af logistikchef Kent Fonseca, der netop er udnævnt som ansvarlig for et andet bæredygtighedsprojekt i Stark, nemlig GENTRÆ.

Head of Sustainability Louise Askær-Hune med ansvar for bæredygtighed i hele Stark Group glæder sig over forstærkningerne i Stark Danmark, der skal sikre høj faglighed og en stærk forståelse af bæredygtighed gennem hele værdikæden.

– Der er tale om en markant oprustning inden for bæredygtighed i vores del af branchen. Vi favner bredt i bæredygtighedsteamet. Det sikrer integreret bæredygtighed gennem hele værdikæden, fra materialerne produceres til vores kunders byggerier står færdige, og gerne videre derfra for at sikre, at materialerne efterfølgende kan genanvendes, siger Louise Askær-Hune.

Artiklen er en del af temaet Nyt fra byggecentrene.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.157