23948sdkhjf

Malingproducent sætter fjerde generation ved roret

Fjerde generation i Flügger-familien sætter sig til april i direktørstolen, når Sune Schnack, 30, tager over som topchef efter Jimmi Mortensen. Det oplyser Flügger mandag morgen i en meddelelse til fondsbørsen.

Jimmi Mortensen har efter godt fem år i koncernen valgt at finde en ny stilling uden for Flügger, men han er ikke helt færdig med malingproducenten, hvor han i stedet overtager Sune Schnacks post som næstformand i bestyrelsen.

– De seneste år har ikke blot været en ufattelig spændende rejse for Flügger, det har i ligeså høj grad været en rejse for mig både professionelt og personligt. Det har været både udfordrende og berigende, men frem for alt har det været lærerigt, udtaler den afgående direktør, og understreger, at han ser frem til at være ”en del af den fortsatte rejse” i regi af den nye bestyrelsespost.

– Flügger har med Jimmi Mortensen i spidsen gennemgået en markant transformation, og koncernen står i dag langt mere effektiv og strømlinet. Sammen med ledelse og medarbejdere er Jimmi lykkedes med at løfte koncernens finansielle resultater til et historisk højdepunkt, og Flügger står i dag med en bæredygtig vækststrategi på både kort og længere sigt, lyder det fra Michael Mortensen, Bestyrelsesformand i Flügger.

Stejl læringskurve forude

Sune Schnack tiltræder som administrerende direktør pr. 1. april 2021 og varetager indtil da posten som næstformand i bestyrelsen. Sune Schnack har en cand.merc i finansiering og regnskab fra CBS. Han blev i 2017 en del af Flügger efter tre år hos Rambøll Management Consulting, hvor han sluttede som seniorkonsulent.

– Jeg er stolt, glad og samtidig bevidst om mit kommende ansvar som administrerende direktør. Det glæder mig, at Jimmi indtræder i bestyrelsen, og jeg ser frem til at kunne fortsætte vores samarbejde. Jeg føler, at jeg står et godt sted i forhold til at kunne udfylde rollen, ikke mindst i lyset af samarbejdet med koncernens professionelle bestyrelse og kompetente ledelsesgruppe. Sammen med Jimmi og den øvrige ledelse vil jeg bruge det næste halve år på at forberede mig bedst muligt til min kommende rolle, slår den kommende direktør fast.

Hos bestyrelsen ser man frem til det fortsatte samarbejde med Flügger-sønnen.

– Bestyrelsen, og jeg selv personligt, ser frem til at fortsætte Flüggers rejse med Sune som administrerende direktør. Sune har i løbet af de seneste år opbygget de kompetencer, der er brug for i denne stilling. Han har et indgående kendskab til den nuværende vækststrategi, koncernens DNA og den øvrige ledelsesgruppe. Frem for alt har han den indstilling, der skal til for at videreføre strategien og videreudvikle Flügger, og han er parat til at tage det næste skridt i sin karriere. Som enhver ung leder vil Sune naturligvis stå overfor en stejl læringskurve, men i kraft af hans kvalifikationer og tidligere præstationer i og uden for Flügger tror bestyrelsen på, at Sune både kan og vil lykkes med opgaven. Vi ser derfor frem til at fortsætte den igangværende strategi med fokus på yderligere opkøb og bæredygtig vækst sammen med Sune, lyder det fra Michael Mortensen.

Flügger havde i regnskabsåret 2019/20 en omsætning på 1,9 mia. og et resultat før skat på 76 mio. kr. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141