23948sdkhjf

Ikea lancerer takeback-ordning og genbrugssalg

I bestræbelserne på at øge cirkulariteten er den svenske saml-selv-gigant nu klar med endnu et tiltag til de engelske og irske kunder. Ikea lancerer nemlig et initiativ, hvor koncernen tilbagekøber brugte Ikea-møbler for at sælge dem billigere til nye kunder.

Læs også: Ikea samarbejder med dronning om boliger til demente

Det skriver The Guardian.

– Bæredygtighed er vor tids vigtigste emne, og Ikea har forpligtet sig til at være en del af løsningen mod at fremme bæredygtigt forbrug og bekæmpe klimaforandringer. Med lanceringen af ”Buy Back” giver vi mange flere Ikea-produkter et nyt liv og skaber flere lette og overkommelige løsninger, der hjælper folk med at leve mere bæredygtigt. Det er et spændende skridt i vores rejse mod at blive en fuldstændig cirkulær og klimapositiv virksomhed inden 2030, udtaler Peter Jelkeby, Ikea country retail manager i Storbritannien og Irland.

I mere end et år har møbelkæmpen prøvet konceptet af i Edinburgh og Glasgow, og nu rulles det altså ud på resten af markedet. Her vil kunderne fremover kunne få op til halvdelen af købsprisen på udvalgte Ikea-produkter tilbage i form af et gavekort, og møblerne vil igen blive sat til salg i varehusene.  

Ikeas bæredygtige bestræbelser er tidligere mundet ud i blandt andet en schweizisk leasing af kontormøbler og genbrug af tekstiler. Virksomheden har en erklæret målsætning om at være CO2-neutral inden 2030.

Læs mere om: IKEA
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.203