23948sdkhjf

Forebyggelse er bedre end udbedring – også når det gælder CLT

I nogle tilfælde anvendes CLT-elementer som en del af klimaskærmens tæthedsplan, men ikke-limede kanter på brædderne, revner i elementernes overflade, deformationer, tolerancer, utætte elementsamlinger og gennemføring af installationer er alle forhold, der kan være med til at bryde bygningens tæthedsplan.

– Fordi CLT-elementer er fugtfølsomme, anbefales det, at forholdsreglerne for traditionelt træbyggeri følges, siger Martin Løvstrup Jensen, bygningskonstruktør og master i bygningsfysik fra Pålsson Arkitekter A/S til Mester Tidendes specialsektion for tømrer- og snedkermestre, Paskram.
Han er desuden forfatteren bag erfaringsbladet ”Forebyggelse af revner i CLT-elementer”, der er udgivet af Fonden BYG-ERFA.

Fugtstrategiplan
- Bygherren eller dennes rådgiver bør udarbejde en fugtstrategiplan, som beskriver håndteringen af elementerne fra fabrik og frem til færdigt byggeri. Fugtstrategiplanen skal gøre den udførende part bekendt med specifikationer og udfaldskrav på CLT-elementerne, samt med hvordan elementerne løbende beskyttes, kontrolleres og håndteres under hele processen fra produktion på fabrik og frem til det færdige bygger, understreger Martin Løvstrup Jensen

Læs mere om ”Forebyggelse af revner i CLT-elementer” i det samlede erfaringsblad, som du finder: her

Læs også: Vigtigt: CLT skal behandles som fugtfølsomt materiale


Artiklen er en del af temaet PASKRAM .

Læs mere om: CLT
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141