23948sdkhjf

Vejen til bedre bundlinje: Brug kunstig intelligens, mester!

Indsamling af realtidsdata og kunstig intelligens skal være med til at gøre danske håndværksfirmaer mere produktive og mere lønsomme.

Sådan lyder fra det danske softwarefirma CloudES.

- Byggeriet er enormt udfordret, og det bliver generelt sværere og sværere at tjene på projekterne. Det gælder både i Danmark og udlandet. Kompleksiteten stiger, men analyseres ikke med afsæt i data, og det betyder, at de reelle årsager til forsinkelser, budgetoverskridelser m.m. ikke faktuelt identificeres. Derfor sker der ingen reel udvikling, fortæller Marc Rosenberg, der er grundlægger og CEO i CloudES og selv oprindeligt er uddannet håndværker. 

- CLoudES tager afsæt i indsamling af nye valide realtidsdata fra alle dele af processen, der efterfølgende analyseres af platformens kunstige intelligens. På den måde får man et komplet billede af byggemønstrene og kan løbende se, hvor ”sund” processen er, og hvor der kan optimeres, fortsætter han.

Martin Lund Knudsen, der er bestyrelsesformand og partner i CloudES og tidl. vice president hos NCC, supplerer:

- Den enkelte entreprenør eller rådgiver får igennem CloudES hurtigt akkumuleret sit helt eget digitale data-footprint som afsæt for løbende optimering af alle aspekter af den daglige drift. Det omfatter alt lige fra kalkulationer, 3D-modellering og planlægning til kvalitetssikring, økonomi og aflevering.

- En bestyrelse eller ledelse kan derfor nemt følge med i realtidsudviklingen i samtlige projekter i virksomheden, og på selve driften er det en langt mere specifik, skræddersyet og komplet integreret løsning end alle andre fragmenterede systemer, som er på markedet i dag. Og så er det både nemt og intuitivt for brugerne ude på byggepladserne, uddyber han.  

Råhus-entreprenør: ”Det næste naturlige skridt”

De digitale fodspor tager ca. et år at generere ude i den enkelte virksomhed, idet der først skal opbygges et tilstrækkeligt validt datagrundlag at analysere ud fra. Det er man i fuld gang med hos en udvalgt række entreprenører, herunder råhus-entreprenøren Premium Syscon, der i 2019 introducerede det patenterede VST-byggesystem i Danmark.

Alene i indeværende år har Premium Syscon kontraherede projekter i pipelinen for et trecifret mio.-beløb, og virksomheden har haft CloudES under implementering siden foråret.

- Hele vores koncept hviler på en ekstremt høj grad af industriel præfabrikation via robotter, hvor den nye CloudES-platform passer perfekt ind som næste naturlige skridt, der integrerer alle digitale systemer. Efterhånden som vi får systematiseret og tilpasset vores dataflow, kan vi se masser af muligheder for optimering på tværs af processer, også selv om det lige nu er for tidligt at sætte konkrete tal på besparelserne, fortæller Chief Operations Officer Christian Lundeborg fra Premium Syscon.

Den nye cloud-baserede CloudES-platform har været 4,5 år undervejs og kostet et tocifret million--beløb at udvikle. Platformen lanceres officielt i december 2020

Artiklen er en del af temaet De Digitale Håndværkere.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125