23948sdkhjf

Yanmar-import tilbage til én ejer

Yanmar maskinprogrammet har haft stor succes i Danmark i stalden hos Stemas.

Men både Stemas og det daværende Maskinhuset kom lidt i klemme, da Yanmar overtog Schaff /Terex og besluttede at ændre farven på de røde Schaeff-maskiner til Yanmar-gul.

Men i stedet for at skrotte den ene danske forhandler, blev parterne på opfordring af Yanmar enige om at finde et fælles fodslag i importen af Yanmar-programmet.

Derved blev et fælles selskab, Maskiner A/S, født, med Stemas som servicepartner og Maskiner A/S, med Lena Brohus i spidsen, med salg og service af maskinerne.

Kortvarigt fællesskab

Maskiner A/S opstod 1/3-2019.

Pr. 20/10-2020 lader de to parter sig nu skille, og derved går det tidligere Maskinhuset A/S igen solo, og fortsætter altså ejerskabet af Maskiner A/S med 100 %.

- Vi er lykkedes godt, med at få flyttet alle Yanmar aktiviteterne over i selskabet Maskiner A/S, som også er den officielle importør, af Yanmar entreprenørmaskiner i Danmark, fortæller Lena Brohus, direktør i Maskiner A/S.

- Der er ingen ændringer udadtil. Alt vil være som det hele tiden har været overfor kunder og andre relationer, siger hun til Licitationen Byggeriets Dagblad.

Og på spørgsmålet om, hvordan det er igen at være alene med ejerskabet, siger hun:

- Jamen, der er faktisk ikke noget der er anderledes. Vi har jo kørt med at introducere de gule Yanmar-maskiner, som jo i vid udstrækning stadig laves på de gamle Schaff-fabrikker i Tyskland, siger hun videre til Licitationen. Hun påpeger dog overfor Licitationen det vigtige i, at firmaet har bevaret sin importørstatus.

Frihed til at handle

Hans Holm, adm. direktør for JMM Group, fortæller i en fælles pressemeddelelse om beslutningen:

- Udviklingen omkring Yanmar i Danmark i de nye fælles rammer er forløbet godt, men Stemas A/S/JMM Group har nu et ønske om, at trække sig fra samarbejdet med henblik på at komme videre med andre spændende muligheder for os.

- Stemas vil naturligvis fortsat servicere og bakke op omkring Stemas’ mange Yanmar kunder, som fortsat ønsker at benytte Stemas’ service. I den forbindelse er der indgået en aftale med Maskiner A/S, så Stemas bliver ServicePartner for Yanmar gravemaskiner, afslutter Hans Holm.

Business as usual

Maskiner A/S fortsætter som hidtil, og stadig med alle medarbejdere og sine mangeårige forhandlere i det nordjyske.

- Dagligdagen fortsætter fuldstændigt, som vi kender den og med samme CVR-nummer gennem alle årene, fastslår Lena, som også vurderer, at fremtiden ser lys ud for Yanmar i Danmark.

- Vi har haft en rigtig god start med overgangen fra Schaeff/Terex til Yanmar maskinerne. Vi er blevet meget positivt modtaget på markedet og har primært fået gode tilbagemeldinger, på især kvaliteten af maskinerne, fortæller Lena.

Maskiner A/S, som tidligere hed Maskinhuset har i mange år med base i Horsens haft stor succes med at sælge og servicere Schaff-maskinerne.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125