23948sdkhjf

Skærpet indsats: Politiet fanger flere udenlandske lastbiler

Skærpet indsats i 2019 har betydet fangst af flere udenlandske lastbiler for ulovlig transport.

Politiets skærpede i 2019 indsatsen mod ulovlig udenlandsk transport på danske veje. Det betød at flere lastbiler fik bøde for ulovlig cabotagekørsel, skriver Fagbladet 3F.

Man politiet møder også mange andre lovovertrædelser på deres kontroller landet over. Lige fra en amfetaminpåvirket chauffører med 28 tons asfalt varm asfalt på ladet.Til en chauffør på speed af massivt indtag af energidrik, som kørte i op til 22 timer i træk.

Ifølge nye tal fra Rigsadvokaten rejste politiet i 2018 sigtelse i 112 tilfælde mod vognmænd og chauffører. Det førte til 77 såkaldt fældende afgørelser.

I 2019 steg antallet af sigtelser til 259, hvor der faldt 185 fældende afgørelser, der som oftest er bøder, når forseelserne handler om ulovlig transportkørsel. Men som også kan være fængselsstraf, hvis straffeloven overtrædes med for eksempel forfalskning af lastbilens dokumenter.

Politikommissær Henrik Fobian, leder af Tungvognscenter Øst ved Midt- og Vestsjællands Politi, forklarer, at stigningerne skyldes, at politiet kørte med skærpet kontrolindsats i 2019.

- Det betød, at der blev standset langt flere tungvogne end året før, siger han.

Han oplyser, at politiet generelt oplever tilfredshed i branchen, når de møder chauffører og vognmænd på deres kontroller.

- Vi er rigtig glade for, at branchen i det hele taget holder et vågent øje med, om forholdene er i orden, og at de kontakter politiet, hvis de oplever noget ude på vejene, siger Henrik Fobian.

Det afspejler sig også i antallet af anmeldelser, der er mere end fordoblet fra 86 i 2018 til 170 anmeldelser i 2019.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079