23948sdkhjf

No-dig entreprenør indgår sin største aftale

De går og smiler lidt beskedent på lunt jysk derude hos no-dig entreprenøren Villy Poulsen A/S i Skjern i disse dage. For firmaet har landet den for firmaet historisk største rammeaftale om TV-inspektion og no-dig kloakrenovering nogensinde. Det er en samlet aftale til omkring 170 mio. kroner, som løber over de næste to år, med mulighed for forlængelse i to gange ét år, således at den samlede aftale er på fire år.

VP Villy Poulsen skal udføre strømpeforing, tv inspektion, renovering af brønde og lignende arbejde i de nordsjællandske kloakker i de kommende år for Nordkøb, som er et fælles indkøbssamarbejde for fem nordsjællandske forsyningsselskaber. Nordkøb består af Forsyning Helsingør, Fredensborg Forsyning, Gribvand, Halsnæs Forsyning og Hillerød Forsyning. Tilsammen dækkes ca. 250.000 indbyggere med én eller flere forsyningsarter.

- Vi er rigtig glade for at have fået aftalen i hus, for den sikrer stabilitet i vores no-dig afdeling i lang tid fremover, siger Brian Poulsen til Licitationen Byggeriets Dagblad. Han er medejer og en del af familiedynastiet Poulsen, der står bag virksomheden i Skjern.

Han regner med, at aftalen vil fylde ca. halvdelen af aktiviteten i no-dig afdelingen i virksomheden, og han regner med, at ca. 15 mand i snit vil være beskæftiget inden for området, men påpeger også at det kan skifte meget.

Flere elementer

Rammeaftalen er indgået efter en længere proces hvor pris, organisation, optimering, metoder og miljø har været de udvælgelseskriterier entreprenøren er valgt ud fra.

Én af de fornyelsesmetoder VP har tilbudt til forsyningerne er med den miljømæssigt meget skånsomme metode: Stram foring. Her bliver en tromle med foldet plastmateriale indtrukket i den gamle kloakledning, og efterfølgende kan materialet i kraft af "hukommelse" huske den cirkulære form og således lave en hel stram foring, der uden kemikalier tilpasser sig den nedslidte ledning og sikrer 100 års levetid efterfølgende.

Også hos Nordkøb er der tilfredshed med, at aftalen er faldet på plads:

- Det er altid spændende, hvad resultatet af sådan et EU-udbud bliver. Her havde vi tre prækvalificerede, og modtog to tilbud. Og her kom Villy Poulsen ind som den, vi foretrak i forhold til de kriterier, vi havde opstillet. Den anden byder var Aarsleff, men dem laver vi også aftale med til akutte ting, i de tilfælde, hvor Villy Poulsen ikke kan nå at klare opgaven, fortæller Jacob Løvenstjerne, der er strategisk indkøber i Nordkøb.

Han tilføjer, at det er to af de involverede forsyningsområder, der vil trække hårdest på aftalen, nemlig Hillerød og Gribskov, men som nævnt dækker aftalen selvfølgelig hele Nordkøbs område.

Flere hold i gang

Et installationshold består af en kæde af hændelser, der nøje er afstemt, således at driften altid er opretholdt. Dvs. først besigtiges, dernæst opmåles, bestilles materialer, etableres overpumpning, installeres strømpeforinger og åbnes stikledninger. Herefter kan stikledningerne renoveres helt ind til skel og brønde kan renoveres således banketter fremstår rottesikre og driftsmæssigt i god stand.

- Når vi skal pakke røret ud, sker det med damp. Der er således ingen miljøskadelige stoffer i gang for at få røret til at hærde og tilpasse sig formen inde i hullet. Det er arbejdsmiljømæssigt rigtigt godt, Og PVC kan som materiale genbruges, så det er skånsomt rent miljømæssigt, siger han til Licitationen.

VP målsætning

VP Villy Poulsen A/S er en international orienteret miljøvirksomhed, der arbejder målrettet på at udvikle helhedsorienterede og langtidsholdbare løsninger.

Virksomheden benytter bæredygtige teknologier som licenstager for store internationale leverandører indenfor strømpeforing. Firmaet genvinder ressourcer i det omfang, det er muligt og man arbejder målrettet på at understøtte den samfundsmæssige ansvarlighed.

Kommenter på artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.188