23948sdkhjf

Sådan rammer nedlukningen nordjyske entreprenører

Adm. direktør i det store aalborgensiske entreprenørfirma TL Byg, Peter Boltau, er selv ramt af de nye coronarestriktioner for syv nordjyske kommuner. Med bopæl i Sæby er han bundet til hjemmeskontoret den kommende tid. 

Men ellers er det begrænset, hvor meget byggefirmaet bliver ramt ramt sammenlignet med mange andre, siger han til Nordjyske.dk

Ifølge Peter Boltau bliver 22 timelønnede og seks projektledere i TL Byg, der har i alt 210 ansatte, berørt af restriktionerne. Til gengæld har firmaet kun mindre projekter i de syv berørte kommuner. De problemer der måtte opstå, forventer direktøren at kunne løse ved at flytte rundt på folk.

Fakta: Syv kommuner lukker grænserne

Nye tiltag gælder for syv kommuner: Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev, Læsø, Thisted, Vesthimmerland og Jammerbugt. 

Det drejer sig blandt andet om:

Lukkede kommunegrænser - medmindre det er uopsætteligt
Mere hjemmearbejde
Tvangslukkede restauranter, caféer og barer
Smitteopsporing intensiveres
Samtlige borgere opfordres til at blive testet

Restriktionerne træder i kraft 6. november og fortsætter i fire uger

Kommer ikke udenom fyringer 

Omvendt ser hans konkollega Svend Aage Christiansen, direktør i entreprenørfirmaet Svend Aage Christiansen A/S, på situationen. 

Firmaet har hovedkontor i Frederikshavn og byggeprojekter og folk boende i alle berørte kommuner med Læsø som undtagelsen. 

Af de cirka 90 ansatte ventes omkring 25 at blive berørt af de fire ugers restriktioner. Det drejer sig om et byggeprojekt ved Reno Nord i Aalborg, hvor der laves værksted, kontorbygninger og maskinhus samt et par boligprojekter i Hals. 

Svend Aage Christiansen er ikke i tvivl om, at han bliver nødt til at afskedige en del af de ansatte: 

- Vi bliver nødt til at fyre nogen folk. Jeg ved ikke, hvor mange, endnu, siger Svend Aage Christiansen til Nordjyske.dk og tilføjer, at det kan blive dyrt, hvis restriktionerne varer længere end fire uger.

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109