23948sdkhjf

Trods nedlukning: Små bygge- og anlægsvirksomheder fastholder høj omsætning

Under corona-nedlukningen i årets andet kvartal oplevede de små virksomheder i bygge- og anlægsbranchen en markant stigning i omsætningen i forhold til forrige år

Tal fra den danske regnskabsprogram Billy viser en stigning i omsætningen på 7,1 pct blandt mere end 1.000 små bygge- og anlægsvirksomheder i 3. kvartal i forhold til sidste års tilsvarende periode.

Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse

Billy har over 20.000 kunder blandt de små erhvervsdrivende i Danmark, og regnskabsvirksomheden bemærkede at bygge- og anlægsbranchen stak ud med ekstra positive tal i forårets lockdown.

De tal forbliver høje i tredje kvartal, omend med en lidt mindre fremgang end forrige kvartal, hvor branchens omsætning steg med hele 10 pct i forhold til 2019.

Anders Tomsen, direktør i Billy, siger:

- De små virksomheder i bygge- og anlægsbranchen klarer sig fortsat flot og markant bedre end vores kunder i andre brancher, der blev hårdt ramt under nedlukningen med fald på -10 pct.

- Det tyder på, at danskerne fik mod på hjemmeforbedringer, mens de opholdt sig mere derhjemme. Og den lyst er der tilsyneladende fortsat.

Tømrer- og bygningssnedkervirksomheder er blandt dem der har klaret sig bedst. De har oplevet en vækst på 14,5 pct, og det er markant bedre end resten af de mindre erhvervsdrivende.

- Kigger vi på tværs af alle vores kunder nu, så ser vi nu en lille stigning i tredje kvartals omsætning på små 1,9 pct i forhold til samme periode sidste år – inklusive bygge- og anlæg. Så der kom gang i hjulene efter lockdown – noget vi dog kan frygte vil falde efter de seneste stramninger, siger Anders Tomsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093