23948sdkhjf

Kommune lancerer e-handelsplatform for genbrugsmøbler

Med en ny e-handelsplatform vil Aarhus Kommune sørge for, at kommunens mange afdelinger kan indrette kontorer, kantiner og institutioner med genbrugsmøbler.

Møblerne kommer både fra kommunen selv og fra forhandlere, og tiltaget er en direkte udløber af den bæredygtige møbelstrategi, kommunen præsenterede tidligere på året. Med den nye platform håber kommunen at opnå en bedre ressourceudnyttelse og en økonomisk gevinst, mens der skal skrues ned for affaldsmængder og CO2-aftryk.

–  Vores afdelinger og institutioner vil gerne være bæredygtige og give deres overskudsmøbler videre til kolleger på tværs af kommunen. Men der har manglet en nem måde at gøre det på. Vores møbelleverandører har på samme måde adgang til mange genbrugsmøbler, men har manglet afsætningskanaler til det offentlige. Vi slår nu to fluer med ét smæk og giver adgang til at både interne og eksterne genbrugsmøbler fremover kan handles på vores e-handelssystem, udtaler Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard i en pressemeddelelse.

Begejstring hos leverandører

Møbelleverandørerne Scan Office og Jk Office er allerede med ombord, og ifølge kommunen er flere leverandører på vej. Hos de to første vækker det nye tiltag begejstring.

–  Dette punch-out system på secondhand møbler er efter vores vidende aldrig set før i Danmark og er en revolution hos Aarhus Kommune, som igen er firstmover inden for den bæredygtige fremtid. Stor ros og respekt til Aarhus Kommune for at skubbe på os alle om at værne om natur og mennesker, lyder det fra Jan Berthelsen, salgsdirektør hos Scan Office.

Han bakkes op af Morten Broberg, daglig leder hos Jk Office:

–  At Aarhus Kommune digitalt samler og muliggør handel af brugte møbler internt i kommunen og med professionelle aktører, ser vi som et meget vigtigt skridt i den rigtige og bæredygtige retning. Vi er stolte over at kunne samarbejde med Aarhus Kommune, som foregangskommune på den grønne omstilling, slår han fast.

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109