23948sdkhjf

Ny pakkeafgift vækker vrede: Det er usundt og urimeligt

Regeringen planlægger at give endnu en økonomisk håndsrækning til det nødlidende, statsejede PostNord – og det skal ske i form af en ny afgift på forsendelse af pakker.

Det fremgår af et fortroligt oplæg til en ny politisk aftale, som Berlingske er i besiddelse af.

Helt konkret vil regeringen lægge en afgift på alle pakkeforsendelser i 2021 på 1,25 kr. og i 2022 på 0,85 kr. Provenuet fra den nye skat skal hjælpe med at holde hånden under PostNord.

Men det er dybt problematisk, lyder det fra dansk erhvervsliv.

- Det er virkelig en skidt model, fordi man straffer helt almindelige virksomheder med en ny afgift for at finansiere statens eget PostNord-foretagende. Det er både urimeligt, usundt og uholdbart, siger direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, i en pressemeddelelse.

Fantasiløst

Den nye afgift vil få store konsekvenser for danske netbutikker – særligt i konkurrencen med de store udenlandske nethandelsvirksomheder, som forsøger at nappe bidder af det danske marked. Mange af dem kan nemlig undgå at betale den nye afgift som følge af internationale postaftaler.

En pakkeafgift på alle pakkeforsendelser vil skade dansk erhvervsliv og skævvride pakkemarkedet, mener ITD – Brancheorganisationen for den danske vejgodstransport.

- Regeringen har haft halvandet år til at komme med forslag til, hvordan man kan sikre fortsat befordringspligt af breve, og resultatet er noget så fantasiløst som endnu en skat, der hæmmer aktiviteten i det danske samfund. Det er den helt forkerte vej at gå i en tid, hvor dansk erhvervsliv kæmper med effekterne af corona, siger adm. direktør i ITD, Carina Christensen.

Med udsigt til netgigantens Amazons snarlige indtog i Danmark kan pakkeafgiften ikke komme på et dårligere tidspunkt, mener Dansk Erhverv.

Her foreslår man, at regeringen for at finde nye penge til PostNord bør se på den omfattende svindel med momsbetaling for de mange pakker, der hver dag kommer til Danmark fra udenlandske e-handelsvirksomheder.

- Det vil også skabe mere rimelige konkurrenceforhold for danske virksomheder, siger direktør Brian Mikkelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109