23948sdkhjf

Svanemærket kulør hos Kammeradvokaten

Væggene i DSB’s tidligere godsterminal har fået farve med Svanemærket maling med omtanke for miljø og sundhed

Næste år flytter Kammeradvokatens medarbejdere i København ind i nyrenoverede omgivelser på Kalvebod Fælled 32, der tidligere rummede DSB’s godsterminal. De nye lokaler i den enkle og aflange bygning på i alt seks etager er udformet som et åbent kontorlandskab.

Den gennemgående renovering udføres af svenske Genesta med Revco, Vilhelm Lauritzen Arkitekter og Gorrissen Federspiel som rådgivere. Malerfirmaet V.S. Larsen udfører malerentreprisen med maling leveret af malingproducenten Beckers:

– Vi er i fuld gang med at spartle og male gipsvægge i kontorbygningen, der skal stå klar i starten af 2021. Til malerarbejdet har vi valgt at anvende Svanemærket maling fra Beckers, nemlig den matte Mood Velvet Color til mødelokalerne, mens Scotte GT 7+ er anvendt til resten af væggene, siger Henrik Bahr, malermester hos V.S. Larsen.

Svanemærkede penselstrøg

Som bærer af Svanemærket lever malingen op til en lang række skrappe miljø- og kemikaliekrav, og indholdet af miljø- og sundhedsskadelige kemikalier er minimeret. Lugtgener er ligeledes minimeret, og derfor bærer malingen også M1-mærket, der lover en ekstrem lav emission af stoffer til atmosfæren.

Mødelokalerne i den renoverede kontorbygning får vægge i forskellige farver. Der er anvendt den matte Mood Velvet Color:

- Vores Mood Velvet Color er ultramat og har en rigtig god farvegengivelse. Selvom den er meget mat, er den vaskbar og nem at holde ren, og så giver den et eksklusivt udtryk til Kammeradvokatens mødelokaler. Fordelen ved vores Scotte GT 7+ er, at den giver et slidstærkt og robust slutresultat til bygningens øvrige vægge.

Det resulterer i vægge, der er nemme at vedligeholde og holde flotte, fordi malingen er vaskbar og smudsafvisende, fortæller Morten Bodilsen, Country Sales Manager hos Beckers.

10 år på vand

Beckers fik som første malingproducent sine produkter mærket med Svanen. Som pioner i branchen besluttede virksomheden for 10 år siden at vinke farvel til opløsningsmidler i malingen. Beslutningen blev truffet med omtanke for miljøet, og i dag har de vandfortyndbare produkter 10 år på bagen. Og man er ikke i tvivl om, at den miljøvenlige vej er den rigtige at gå:

– Vi har fremadrettet et stort fokus på projekter som dette, hvor vi vil vise boligudviklings- og udlejningsaktører, at det er muligt at gå den miljøvenlige og svanemærkede vej uden at gå på kompromis – malingen er lige så nem at arbejde med, og resultatet er holdbart, fortæller Morten Bodilsen.

Se og hør René Stougaard fra Beckers fortælle om den store opgave:

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11