23948sdkhjf

El-firma øger omsætningen: Sparer på administrationen

Trebbien Electric har fordoblet omsætningen inden for de seneste fem år. IT-værktøj er med til at optimere forretningen

Øget fokus på effektive IT-værktøjer har været med til at optimere en lang række processer i installationsvirksomheden Trebbien Electric i Brøndby. Virksomheden er med i finalefeltet til at blive Danmarks mest IT-modne virksomhed  

- IT-værktøjer har gjort os meget mere produktive. Vi har stort set fordoblet vores omsætning indenfor de sidste 5 år – og det skyldes især IT-værktøjer og brugen heraf., forklarer el-installatør Jeppe Brask, indehaver af Trebbien Electric.

- IT-værktøjer skaber ikke bare mere omsætning for os, men vi sparer også mange penge på administration, da vi ikke skal have et hav af administrative medarbejdere.

Et andet sted, hvor vi kan mærke et stort udbytte med IT-værktøjer, er at vi har en langt mere enkel og rolig hverdag, hvor alle processer er blevet optimeret og hver medarbejder producerer mere. Medarbejderne har nemmere ved at få informationer om deres opgaver, og de kan selv planlægge deres tid, bestille materialer, gøre en sag klar til fakturering og alt hvad det ellers indebærer.

Derfor har vi sluppet for unødig ventetid, da medarbejderne ikke skal vente, køre, eller ringe efter informationer. Mange af vores medarbejdere er blevet mere selvstændige, og de fleste er mere glade for deres arbejde. Og det er tydeligt at mærke, siger Jeppe Brask.

En nødvendig og god investering

Også i forhold til samarbejdsformen i virksomheden har IT-værktøjer haft en indvirkning.

- Vi holder stadig gammeldags personalemøder, da vi mener det er vigtigt at være sammen, men vi har muligheder for at gøre alt kommunikation tilgængeligt. Blandt andet på vores platform, hvor medarbejderne kan kommunikere med hinanden og med ledelsen. Og det bliver vægtet højt, da vi har mange medarbejdere, som ikke ser hinanden til hverdag.

Derudover er der en meget bedre kontakt mellem medarbejderne og ledelsen, og mange af de små dagligdags-spørgsmål som ”hvem har den” og ”hvor er stigen” er ikke nødvendige at snakke om mere. I stedet kan ledelsen fokusere mere på de mere væsentlige problemstillinger, fremhæver Jeppe Brask.

- Brugen af IT-værktøjer har en kæmpe upside, og det er en god og vigtig investering. Så kom i gang – og hellere i dag end i morgen. Men det er vigtigt at bruge den tid det kræver og bruge tid på at undersøge værktøjet. Selvom det er en investering, og den kan være dyr, så er det ikke noget at frygte. Det vil blive en god investering, understreger Jeppe Brask.

LÆS OGSÅ: 

Malmos: Sådan ændrede digitalisering vores virksomhed

Tømrermester: Nu får vi sendt fakturarerne hurtigere ude

Sådan ændrede IT-værktøj forretningen for tømrermestre

VAM på vej til at blive superdigitale

Artiklen er en del af temaet De Digitale Håndværkere.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094