23948sdkhjf

Massivt træ erstatter beton inderst og yderst i Værløse

Beton er skiftet ud med træ, når boligudvikleren Bonava går videre med næste etape i udviklingen af ”Filmhusene” på den tidligere Flyvestation Værløse. Filmhusene Vest er navnet på den kommende etape med 34 rækkehuse i massivt træ, CLT. 

Udvikleren forventer at boligerne vil tiltrække miljø-og klimabevidste børnefamilier. Boligerne, der opføres i to og tre etager, bliver på mellem 110 og 144 kvm. 

– Vi ser en ny og forstærket flyt-ud-af-byen-trend. Ikke mindst børnefamilierne ønsker sig lys og luft – og efterspørger samtidig rammer, hvor fællesskabet kan folde sig ud for børn og voksne, siger Kristina Olsen, adm. direktør for Bonava i Danmark, om projektet, hvor salget netop er skudt i gang. 

Entreprenør og elementlevarandør kommer senere

De 34 rækkehuse er tegnet af Årstiderne Arkitekter og opføres i området Sydlejren på den tidligere Flyvestation Værløses arealer, hvor nye boligklynger i øjeblikket skyder op ved siden af de gamle hangarer, landingsbane, og kontroltårn.

Boligerne ventes at stå indflytningsklare i sensommeren 2022. Hvem der ender med selve byggeopgaven og rollen som elementleverand er ikke afklaret endnu. 

– Da der er tale om projektsalg, skal vi opnå et vist salg, før vi starter byggeriet, forklarer Dorte Andersen.

Tager træ endnu længere 

I området har Bonava tidligere opført Filmhusene Nord, 38 boliger designet af Juul Frost Arkitekter og bygget med elementer fra Taasinge Elementer, som har stået klar i et års tid. 

Til forskel fra Filmhusene Nord, som blev bygget med træelementer, opføres Filmhusene Vest med massivtræ i de bærende konstruktioner samt med træbeklædning på facaderne, fortæller Bonavas kommunikationschef, Dorte Andersen. 

Hun tilføjer, at boligbyggeriet sker i den del af Sydlejren, som ligger nærmest Filmstationen, som arkitektfirmaet Dorthe Mandrup for ganske nyligt blev udpeget til at udvikle til "Filmbyen".

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094