23948sdkhjf

Ekspert i byggestyring har taget hul på den nordiske ekspansion

Travlhed har præget Byggeprojekt.dk, der leverer digitale værktøjer til byggestyring, siden investorduoen Jens Slott Johansen og Thomas Egelund i august 2019 trådte ind i ejerkredsen sammen med stifteren Thomas Bøgh. De første skridt var at styrke salgssiden med fire nye rådgivere samt overtagelsen af IssMan platformen til kvalitetssikring med registrering af fejl og mangler direkte på byggepladsen. Og tempoet er stadig højt. 

– Den får max gas alle steder, siger bestyrelsesformand Jens Slott Johansen om udviklingen. 

– Vi har oplevet tilvækst af mange nye store kunder, fra kommuner til store bygherrer. På den måde slapper vi ikke af her i Danmark, tilføjer han med henvisning til, at der er taget hul på den ekspansion i Norden, som blev annonceret ved hans entré i firmaet. 

I første omgang er forretningen udvidet til Sverige, hvor etableringen sker under navnet BuildMore og omfatter en komplet digital platform med projektweb, udbud og kvalitetssikring. 

– I forvejen er Sverige Danmarks næststørste marked for eksport af byggevarer, og mange danske bygge- og anlægsvirksomheder udfører arbejde på den anden side af Sundet. Så denne etablering er et oplagt valg for os, og vi er glade for, at det på kort tid er lykkedes at rekruttere kompetente medarbejdere til vores nye BuildMore kontor, siger Jens Slott Johansen.

Bolden er begyndt at rulle hindidan 

Efter sommerferien blev den ansvarlige markedschef for det svenske kontor ansat, ligesom materialer, softwareplatform og hjemmesiden er blevet oversat. Så bolden er begyndt at rulle hinsidan

– De seneste uger er der for alvor begyndt at komme møder og præsentationer i kalenderen, og vi har afgivet nogle tilbud, fortæller Jens Slott Johansen om den igangværende proces med at opbygge et navn og kendskab på det svenske marked.  

Forud for entréen i Sverige er der gjort mange tanker om kulturelle forskelle og foretaget analyser af, hvordan arbejdet foregår, produkt- og konkurrentsituationen, samt hvor firmaet kan differentiere sig. Og dette arbejde er man kommet endnu mere i dybden med de seneste måneder. 

– Det drejer sig om at forstå markedet bedst muligt, så man være helt klar i spyttet, siger Jens Slott Johansen. 

Strategi og setup ikke corona-udfordret 

Selvom turen til Sverige er indledt under coronapandemien med de fysiske begrænsninger, det indebærer, har pandemien ikke medført markante forskelle fra det forventede, fortæller bestyrelsesformanden. Ja, faktisk passer det fint ind i firmaets setup og tilgang til kunderne: 

– Vi er stærke online, så i første bølge skal vi snakke med rigtig mange mennesker og firmaer via onlinepræsentationer, siger Jens Slott Johansen og tilføjer: 

– Det ville være anderledes problematisk med en strategi, hvor man fysisk skulle vise sine varer og trykke hånd. 

Situationen, hvor flere og flere må se sig tvunget til at arbejde fra distance, og derfor har større behov for bedre digitale værktøjer til styring af byggeprojekter og dokumentation, ser Jens Slott Johansen ligeledes som en fordel for Byggeprojekt.dk. 

Seks vigtige måneder forude - så venter nye markeder

– Vi ved, at der er et stort potentielle for vores produkter, så nu skal vi arbejde benhårdt de næste seks måneder på at få etableret vores position og brand på det svenske marked. Vi er allerede blevet godt modtaget, og forventer relativt hurtigt at kunne sætte gang i de næste faser af udrulningen med flere folk i Sverige, fortæller Jens Slott Johansen. 

– Vi ser, hvordan byggebranchen i Sverige i stigende grad efterspørger digitale løsninger til styring af deres projekter, fortæller markedschef Pär Lindgren fra BuildMore. 

Derefter er de næste nye markeder Norge og Finland på tegnebrættet. Og den udrulning kan ske endog meget hurtigt. Halvanden måned vil det tage, vurderer Jens Slott Johansen når rekrutteringen er på plads. 

– Skalerbarhed er en del af hele vores filosofi for, hvordan vores motor og setup er opbygget. Det har været tanken i alt, hvad vi har bygget af systemer; CRM, marketing, supportunivers – det hele hænger sammen i én platform, siger Jens Slott Johnasen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125