23948sdkhjf

Pris for at sikre Dronningen

Årets Brolæggerpris går til Lytt Architecture for en særlig evne til at anvende traditionel brolægning i projektering af byrum - som på Amalienborg Slotsplads

 - Coronaen har heldigvis ikke sat en stopper for årets Brolæggerpris, for der har været tre gode kandidater.

Sådan indledte oldermand i Brolæggerlauget, Claus Johnsen i sidste uge , da han overrakte prisen til Lytt Architecture.

- Lytt Architecture får prisen for deres faglige interesse og viden inden for brolægning herunder det gode samarbejde med vores medlemsvirksomhed i Brolægningssektionen i DI Dansk Byggeri, sagde oldermanden og fortsatte:

- Det er derfor en stor glæde at overrække Brolæggerprisen til en arkitekt, der i den grad sætter en ære i at anvende brolægning, som har viden om brolæggerfaget, og som kan stille krav til udførelsen, så projekterne bliver fagligt korrekte og holdbare.

Nye ideer

- Hos Lytt Architecture er vi meget stolte over at modtage årets Brolæggerpris. Det er en stor inspirationskilde til vores fortsatte arbejde med brolægning og udviklingen af nye ideer til brug af de smukke materialer, sagde landskabsarkitekt Torben Møbjerg, Lytt Architecture, i sin tak for prisen.

- For at sikre størst mulig genanvendelighed forsøger vi i vores projekter så vidt muligt at indbygge belægninger i ubundne sættematerialer, så tingene kan skilles ad og genbruges direkte.

Fortsat fra side 4

- På Amalienborg Slotsplads har vi udelukkende genanvendt eksisterende belægningsmaterialer med supplement af slidte materialer fra Københavns Kommunes materialedepot, forklarer Torben Møbjerg.

Genanvendelse

- Som ganglinjer på fortovene har vi genanvendt de lange, smalle bordursten, som tidligere har ligget på Israels Plads, tilføjer han.

- Materialemæssige genanvendelsesmuligheder er blevet en vigtig overvejelse, når man projekterer gader og byrum, men det helt særlige ved genanvendelse af brolægning er, at materialerne kun bliver smukkere og smukkere med årene, hvorved den æstetiske værdi højnes over tid, slutter Torben Møbjerg fra prisvindende Lytt Architecture.
Kaptain

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.111