23948sdkhjf

Byggecenter-kæde åbner den første Shop-butik i København

Med flere små butikker i det centrale København får STARK Shop et stærkt lokalt islæt med fokus på service og bæredygtighed

Når STARK i dag åbner de første STARK Shop butikker i København, er det også startskud for et nyt koncept for byggemarkedskæden. Med en størrelse på ca. 200 kvm. er en STARK Shop væsentligt mindre end kædens 67 traditionelle byggemarkeder. Til gengæld er en STARK Shop placeret lige der, hvor håndværkerne arbejder og lokalbefolkningen har deres daglige gang. Mange vil derfor opleve, at de bogstaveligt talt får et lille byggemarked rundt om hjørnet.

I første omgang åbner der en STARK Shop på Falkoner Allé 75, Frederiksberg og på Amagerbrogade 73, Amager. Den tredje STARK Shop åbner i begyndelsen af det nye år på Øster Farimagsgade 23 på Østerbro – og der er flere på vej i 2021. Målgruppen er både professionelle håndværkere og gør-det-selv folket.

 Lokal og hjemlig

- Grundlæggende vil vi skabe noget nyt med STARK Shop. Vi er inspirerede af de små købmænd, der lå i de her kvarterer for mange år siden. Små forretninger, hvor servicen var i top og man var en vigtig del af lokalsamfundet. Derfor kan du kende personalet i en STARK Shop på deres klassiske læderforklæder, som vi husker fra de gamle købmænd, forklarer indretningsspecialist i STARK Liselotte Hemmsen.

Hver en kvadratcentimeter er udnyttet i de relativt små butikker. Her er varer op til loftet, og øverst på hylderne findes en del af varelageret, så medarbejderne ikke spilder tid på at gå ud på lageret,” fortæller Liselotte Hemmsen.

Hun har brugt mange timer på at lade sig inspirere af lokalmiljøet.

- Vi ønsker at passe ind i det fine lokalmiljø, præget af små, selvstændige specialbutikker. STARK Shop skal være lidt hjemlig, så derfor byder vi kunderne på en kop kaffe og låner dem en sav, så de kan stå i et lille værksted i butikken og save et stykke træ ud, hvis de har brug for det.”

 Genbrug og cykelbude

Bæredygtighed er et andet gennemgående tema for STARK Shop.

- Stort set alt butiksinventar som hylder og reoler har vi selv fremstillet af GENTRÆ – altså genbrugstræ hentet ude på vores kunders byggepladser. På den måde går tingene i ring på den bæredygtige måde. Og har vi måttet lave noget nyt, har vi brugt FSC-certificeret krydsfiner, siger logistikchef og ansvarlig for GENTRÆ i STARK Kent Fonseca.

For ikke at belaste lokalområdet med trafik vil leveringer til en STARK Shop så vidt muligt blive begrænset til én daglig levering. Fra februar vil det ske med en eldrevet varebil, der samtidig tager skrald og affald med tilbage. Har kunderne brug for mindre, lokale leveringer sker det med cykelbude.

 Høj grad af service

- En vigtig del af konceptet er, at vi ønsker at være der, hvor mange af vores kunder er. Kunderne sparer tid – og miljøet skånes, fordi man ofte ikke behøver starte bilen, for at hente skruer, maling, værktøj og hvad man ellers har brug for,” siger regionsdirektør i STARK Lasse Frederiksen.

En STARK Shop skal også være kendetegnet ved en meget høj grad af service.

- Kunderne kan låne en værktøjskasse i 48 timer, de kan leje el-værktøj og udvalgte maskiner. Hvis du ikke selv vil save træplader ud, gør vi det for dig. Vi blander også din maling og laver nye nøgler. Har du brug for et godt råd, tager vi os tid til at hjælpe dig. Mange af vores medarbejdere er tidligere håndværkere, så de ved, hvad de taler om. Og så giver STARK Shop naturligvis adgang til alle de services og store varesortiment, som STARK er kendt for. Alt kan leveres, forklarer Lasse Frederiksen.

Artiklen er en del af temaet Nyt fra byggecentrene.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.157