23948sdkhjf

Beløbsgrænse: Det må du give svendene i julegave, mester!

Mange virksomheder giver medarbejderne en julegave. Men man skal huske, at hvis gavens værdi er for stor, kan man komme til at udløse beskatning hos medarbejderen. Og det vel at mærke også for de andre gaver, virksomheden har givet i årets løb. Men reglerne for beskatning kan være vanskelige at gennemskue.

 Derfor har Dansk håndværk samlet en vejledning, så virksomhederne kan tage højde for, hvilken værdi en eventuel julegave til medarbejderne skal have.

En medarbejder kan som hovedregel kun modtage gaver og mindre personalegoder for op til 1.200 kr. om året inkl. moms uden at betale skat, men der er nogle særregler.

Overstiger det samlede beløb for årets gaver 1.200,- kr. skal hele beløbet beskattes.

 Særlig regel for julegaver

Der er dog en undtagelse for julegaver. Den må – hvis den ikke skal beskattes – højest koste 900,- kr. Men man skal alligevel holde tungen lige i munden, for hvis det samlede beløb for gaver i årets løb dermed bliver over 1.200 kr., skal de øvrige gaver beskattes.

Det betyder, at hvis julegaven har en værdi på 900 kr., mens de andre gaver i løbet af året har kostet for eksempel 500 kr., så skal medarbejderen kun betale skat af de 500 kr., selv om det samlede beløb dermed er større end de 1.200. Julegaven på højst 900 kr. tæller altså med i de 1.200 kr., som en arbejdsgiver kan give gaver for på et år, uden at medarbejderen skal beskattes.

Koster julegaven mere end 900 kr. kan den til gengæld ikke holdes uden for regnestykket. Det betyder at også en julegave på 901 kr. skal beskattes, hvis det samlede gavebeløb fra det er større end 1.200 kr.

Til gengæld kan arbejdsgiveren godt give en julegave, der har en værdi på op til 1.200 kr. Det beløb skal dog beskattes, hvis arbejdsgiveren det pågældende år også har givet andre gaver. Og koster julegaven mere end 1.200 kr. er den altid skattepligtige.

 Arbejdsgiveren skal opgive beløbet til skat som en del af lønnen men kan trække hele udgiften fra som en driftsomkostning.

 

På Dansk Håndværks hjemmeside kan alle der vil have overblik se reglerne i skemaform og finde links til lovreglerne.

Artiklen er en del af temaet MesterTips.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11