23948sdkhjf

Jeudan: Digitalisering gør os endnu mere effektive

Digitalisering har omstruktureret hele organisationen og fjernet barrierer internt i virksomheden.

- IT-værktøjer og IT-løsninger har virkelig taget fart det sidste årti, og der findes så mange forskellige værktøjer og løsninger. Med digitalisering har vi omstruktureret hele vores organisation, og gør det løbende, og vi har fået fjernet barrierer internt i virksomheden.

Det siger tilbuds- og udviklingsspecialist hos Jeudan Projekt & Service, Martin Bo Andersen.

Jeudan Projekt & Service, som har 425 medarbejdere, er med i finalefeltet i den store IT-modenhedskonkurrence, som Mester Tidende og Licitationen-Byggeriets Dagblad står bag for at finde frem til de  mest IT-modne entreprenør- og håndværksvirksomheder. .

Jeudans historie går mere end 120 år tilbage. I dag er Jeudan landets største børsnoterede ejendomsvirksomhed. Indtil videre, råder virksomheden over mere end 200 ejendomme til en værdi på 28 mia.kr.

Martin Bo Andersen fortsætter:

- Førhen arbejdede vi i fem forskellige kalkulationsprogrammer, hvor vi manuelt skulle overføre salgsbeløb og andet data til et Excel ark. I dag kan vi gøre alt det automatisk, i ét samlet kalkulationssystem. Og det sparer vi rigtig meget administrationstid på. Derudover er det både nemmere og hurtigere at tilrette, krydstjekke og kvalitetssikre tilbudspunkter på tværs af sagerne.

IT-værktøjerne giver et bedre overblik over sagerne, både økonomisk og tidsmæssigt, men også arbejdsmiljømæssigt har vi kunne fange flere forhold, der har indflydelse på byggeprocessen, siger Martin Bo Andersen.

Kreative tanker og dynamik

- Det er selvfølgelig vigtigt at sørge for, at virksomhedens form ændres løbende, både i forbindelse med kunders behov, men også i forbindelse med den løbende IT-udvikling og de implementeringer de kræver. Man får ikke det fulde udbytte af hverken medarbejdere eller IT-værktøjerne, hvis man ikke også er villig til at ændre struktur på arbejdsgangene. For os, er det også meget vigtigt at IT-værktøjerne kan ”snakke” sammen, og at data kan udveksles mellem systemerne, understreger Martin Bo Andersen.

- IT-værktøjer gør meget for en stor virksomhed som vores, og det har COVID19-krisen blandt andet vist. Det har tvunget os til at teste af om vi var omstillingsparate, og teste de kreative tanker og virksomhedens dynamik. Som mange andre virksomheder, gik vi fra en dagligdag med meget få digitale møder, hvor vi nu har en hverdag næsten udelukkende med Teams-møder. Det har haft en stor indflydelse, og vi har kunnet mærke, at interne møder er mere effektive.

Derudover har vi også kunne holde møder med kunder og få afklaret processer og detaljer meget hurtigere. Ofte bruger vi megen tid på transport til og fra projekter, dernæst sidder man måske til et projekteringsmøde, hvor ens reelle input kun skal bruges i 5 minutter af den samlede mødetid. I disse tilfælde vil vi fremadrettet kunne spare meget tid ved at benytte det digitale medie på byggepladserne, fremhæver Martin Bo Andersen.  

....og et godt råd

- Det bedste råd til andre er at bruge tid til at udforske markedet for IT-værktøjer, og hvis I føler jer usikre på, hvad der findes og hvad I skal vælge, så få hjælp fra en konsulent.

Når værktøjerne skal vælges, så gør det klart, hvad der er ”need to have” og ”nice to have”, og frem for alt, hvordan I ønsker, at data skal kunne deles mellem de forskellige IT-værktøjer, så I undgår de manuelle og administrativt tunge processer, lyder rådet fra Martin Bo Andersen.

Artiklen er en del af temaet De Digitale Håndværkere.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.096