23948sdkhjf

Frustrerende: Vinduesproducent mangler faglærte

Mangel på faglærte i nærområdet har givet udfordringer for vinduesproducenten UD Vinduer, der har til huse i Ulstrup i østjyske Favrskov Kommune.

Det skriver Midtjyllands Avis.

Som en række af landets andre vinduesproducenter har UD Vinduer oplevet, hvordan corona i første omgang betød et fald i ordreindgangen for derefter at sparke til danskernes renoveringslyst og medføre travlhed på fabrikkerne.

Den østjyske vinduesproducent nåede således at afskedige en enkelt medarbejder inden sommerferien, men da adm. direktør Uffe Dalmose mødte ind igen i uge 31, væltede det ind med ordrer, og der var brug for flere hænder.

Hænderne har imidlertid ikke været så ligetil at skaffe, og Uffe Dalmose peger på, at der mangler faglærte inden for træindustrien i lokalområdet. Således er man først netop nået i mål med jagten på fire nye ansatte, og der mangler stadig en maskin- eller bygningssnedkerlærling på fabrikken, der beskæftiger 36 medarbejdere.

– Hvis vi havde fået de folk, da vi begyndte at søge dem, ville vi kunne have kørt 10 procent flere ordrer igennem i efteråret. Det er vildt frustrerende, men heldigvis har vi fået nogen nu, som falder godt ind. Og vi er så heldige, at vi kan forsætte ind i det nye år med samme uforandrede hastighed – og måske endda begynde at øge lidt, siger Uffe Dalmose til Midtjyllands Avis.

Forsidefoto: Colourbox 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11