23948sdkhjf

Byggeriet køber it-værktøjer med stor omtanke

It-modenheden blandt virksomhederne i bygge-og anlægsbranchen er steget markant i de seneste 5-6 år.

Det vurderer It-rådgivningsvirksomheden Basit, som har rådgivet håndværks- og entreprenørvirksomheder de sidste 13 år.

- Der bliver i stigende grad investeret professionelt. Eller med andre ord; IT-værktøjerne bliver indkøbt med stor omtanke i forhold til, at de skal understøtte virksomheden på tværs af sagerne, siger adm. direktør Martin Profit Jakobsen, Basit.

- Jeg er superoptimistisk på branchens vegne i forhold til digitaliseringen, og kan konstatere, at der er stor investeringsvillighed. Der bliver stillet krav til it-værktøjerne, ligesom virksomhederne stiller krav til deres øvrige værktøj. Og bevidstheden om, hvad man kan forvente af it-leverandørerne og it-værktøjerne er vokset markant, fastslår Martin Profit Jakobsen

Stort behov for it-overblik

Han forklarer, at det ikke længere kun er den enkelte projektleder, som downloader en applikation til at understøtte et behov i en konkret sag.

- Indkøb af it-værktøj bliver i stigende grad foretaget med omtanke i forhold til, at virksomheden skal kunne bruge værktøjet som en integreret del i en større helhed. Det skaber et behov for et større it-overblik, som vi mærker, at de it-modne i stigende grad efterspørger, fremhæver Martin Profit Jakobsen.

- De it-modne søger også i retning af it-værktøjer, som har klare beskrivelser af hvordan data kan udveksles. Altså fokus på hvordan it-værktøjerne kan sættes sammen for at udgøre en samlet platform. Der er en erkendelse af, at én IT-leverandør ikke kan levere den bedste løsning til alle behov. Virksomhedens it-infrastruktur skal kunne sammensættes med udgangspunkt i it-værktøjer, leveret af flere forskellige it-leverandører for at dække virksomhedens samlede behov.

I takt med, at it-leverandørerne får større fokus på værdien i dataudvekslingen, bliver det også muligt at kommunikere ud af virksomheden, og i retning af samarbejdspartnere. De mest it-modne er allerede begyndt at tænke i retning af hvordan de kan stille deres data til rådighed for kunder og samarbejdspartnere. Det gælder ikke mindst kvalitetssikringsdata, siger Martin Profit Jakobsen.

Han er med i dommerpanelet, som kårer årets mest it-modne håndværks- og entreprenørvirksomheder og står samtidig for den screening, som skaber overblik over konkurrencedeltagernes brug af it-værktøj.

Læs mere: Se vinderlisten: Her er byggeriets digitale frontløbere

Artiklen er en del af temaet De Digitale Håndværkere.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093