23948sdkhjf

Mega-kløver: Den tager store stammer

SAWO’s skovafdeling i Kolding har udviklet en fjernbetjent XL-kløver.

SAWO’s kreative ekspert i skovmateriel, Jens Christian Abild, har udviklet en XL-kløver med motor og hydraulikstation. Kløveren kan styres via fjernbetjening og er netop leveret til M-R Skovteknik ApS v/ Torben Rasmussen i Grenaa.

Kløveren har en 27 hk benzinmotor. Hydraulikstationen kan klare 100 liter pr. min. ved 80 bar. Når trykket stiger over 80 bar, klarer den 30 liter op til 250 bar. Denne ændring af trykket sker automatisk.

Det betyder, at man får man en hurtigtvirkende kløver, som er alsidig og kan fødes af alle køretøjer med kran. Man tager blot fjernbetjening med i køretøjet og kan starte og slukke motoren for at kløve uden at forlade kabinen. Nemt og sikkert.

Kløveren har en vægt på 1.350 kg og en oliemængde på 100 liter. Benzintanken rummer 30 liter og kløveren kan levere et tryk på 0-250 bar.

Fjernbetjeningen er en 8-kanals fjernbetjening med dobbelt sikring. Fra den kan man styre funktioner som:

  • Tænding
  • Start/Stop
  • Automatisk tilbagekørsel af kløver
  • Nødstop

Med bravur

- Vi testede, om XL kløveren kunne klare en af de helt store stammer, da vi leverede den til M-R Skovteknik, og det klarede den med bravur, forklarer Jens Christian Abild.

- Den store fordel er, at kløveren kan betjenes ude i skoven, uden at den skal være koblet op til et køretøj. Dermed kan der spares tid, og kløvearbejdet bliver mere alsidigt. Desuden kan arbejdet udføres i et bedre flow, så brændet kan blive ude i skoven indtil afhentning.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172