23948sdkhjf

Rekordår på boligmarkedet i 2020: Sådan bliver 2021

2020 har været et tempofyldt år på boligmarkedet med nye rekorder for højest salg og lavest boligudbud.

2020 har stået i Coronaens og boligmarkedets tegn, og slutningen af året er heller ingen undtagelse. Salget af boliger er de sidste uger kun gået en vej, og det er op. Det viser de seneste salgstal fra Boligsiden, som registrerer alle de handler, som hovedparten af danske mæglerforretninger står for. Således blev der solgt godt 200 boliger flere i uge 51 end i uge 50, hvilket er usædvanligt for perioden.

Det skriver Nybolig i en pressemeddelelse

- Når vi kigger tilbage på 2020, vil udviklingen på boligmarkedet stå som en historie helt for sig selv. Mens mange sektorer og industrier har haft det svært på grund af restriktionerne, har boligmarkedet modsat haft et af sine bedste år nogensinde, siger Peter J. Mattsen, der er administrerende direktør i Nybolig.

Går gunstige tider i møde

Men 2020 slutter også af med et historisk lavt boligudbud, som betyder, at kommende boligsælgere vil gå meget gunstige tider i møde, vurderer mæglerdirektøren.

- Med en forholdsvis høj efterspørgsel og få varer på hylderne er det givet, at priserne kan stige yderligere og salgstiderne og prisnedslagene falde, og fortsætter antallet af boliger til salg med at falde, så vil det blive meget attraktivt at være boligsælger i 2021, akkurat som det har været tilfældet i 2020, siger Peter J. Mattsen.

Han mener, at det høje salg primært skyldes gode opsparinger og tid til at indfri opsparede boligbehov.

- Vi har ikke kunnet rejse og gøre, hvad vi ellers plejer for at blive underholdt, derfor har vi dels sparet penge og dels sparet tid, som vi så har brugt på at realisere vores boligdrømme, siger Peter J. Mattsen. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125