23948sdkhjf

Sådan: Flere p-pladser til travle håndværkere!

Travle håndværkere har nu mulighed for at parkere på omkring 400 særlige erhvervsparkeringspladser i hovedstaden

 Når håndværkere i København kører rundt og rundt for at lede efter en parkeringsplads til deres kassevogn, fyldt med grej og reservedele, så har det konsekvenser.

Nogle håndværkere må sige nej til ordrer, fordi de ved, at de ikke kan parkere i nærheden, og regningen for kunden bliver dyrere, når elektrikeren skal bruge timer på at køre rundt efter en parkeringsplads.

Derfor glæder det beskæftigelsesborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V), at der ved udgangen af 2020 er etableret omkring 400 særlige erhvervsparkeringspladser i de københavnske gader.

- Håndværkere kan ikke bare tage metroen med en faldstamme eller et toilet, når de skal frem til kunderne. Her skal der en bil til, der kan holde tæt på. Derfor glæder det mig som erhvervslivets borgmester, at der nu er omkring 400 parkeringspladser reserveret til dem, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Hun har i en række budgetforlig, senest ved Overførselssagen i foråret, sikret penge til oprettelsen af pladserne over hele byen, dog med flest i Indre By.

Erhvervsparkeringspladser bliver brugt

Og håndværkere med ærinde i København er tilsyneladende klar på flere opgaver på grund af erhvervsparkeringspladserne.

I en rundspørge har Håndværkerforeningen spurgt sine erhvervsaktive medlemmer om betydningen af de nye pladser.

Næsten halvdelen, af de der svarer, siger, at de bedre parkeringsforhold gør, at de fremover vil sige ja til opgaver, som de før ville sige nej til.

Og hver fjerde svarer, at det allerede har betydet, at de har sagt ja til opgaver, som de før ville have sagt nej til.

- Det er dejligt at høre, at så mange håndværkere har taget imod de nye erhvervsparkeringspladser. Og det er især godt i en krisetid som denne, hvor vores opgave som politikere må være at fjerne så mange hindringer for vækst som mulig. Det synes jeg, vi har gjort med erhvervsparkeringspladserne, siger beskæftigelsesborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard.

De omkring 400 erhvervsparkeringspladser er fundet ved at omdanne næsten 200 eksisterende 1-times parkeringspladser, som ikke blev brugt ordentligt, når man kun må parkere i en time.

Derudover er der etableret 174 nye erhvervsparkeringspladser i betalingsområdet og 36 udenfor betalingsområdet.

Erhvervsparkeringspladserne er afmærket, så de kun kan benyttes af køretøjer med gule plader. På nogle pladser gælder reserveringen til erhvervskøretøjerne hele døgnet, alle ugens dage. På andre pladser gælder reserveringen kun i tidsrummet 7-17 på hverdage.

Uden for dette tidsrum må pladserne benyttes af alle.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11