23948sdkhjf

Regn selv efter: Hvert femte minut blev der solgt en bolig i 2020

Det samlede salg i Danmark ender i omegnen af 105.000 boliger. Det er en stigning på 21 pct. på et år

2020 var en sand affyringsrampe på boligmarkedet, hvor der blev skudt en solgt bolig af hvert femte minut i snit gennem hele året.

Dermed ender det samlede boligsalg på omkring 105.000 boliger (alle boligtyper incl. byggegrunde), hvilket er 21 pct.% flere solgte boliger end i 2019.

Og der er tale om cirka dobbelt så mange handler som i 2011, hvor boligsalget lå underdrejet af finanskrisen.

Det viser tal for hele boligmarkedet fra Boligsiden, som ejendomsmæglerkæden Home har regnet på. Mæglerne i Home kan ligeledes glæde sig over det bedste salg for en december nogensinde.

Hæsblæsende tempo

- 2020 var noget for sig - også på boligmarkedet, hvor rigtig mange danskere fandt sig et nyt hjem. Danmark blev ramt af et enestående boligboom, og hvis vi skal sætte farten i 2021 efter december, så fortsætter køberne og boligsalget i et hæsblæsende tempo ind i det nye år, siger Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent i Home, i en pressemeddelelse.

På årets sidste dag stod Homes samlede salg til et plus på 54 pct. i december sammenlignet med samme måned sidste år.

December slår august

- Hastigheden er faktisk gået op på boligmarkedet de seneste måneder. November er årets næstbedste målt i handler, og december ender som årets femte bedste måned hos os i Home. Det er meget mærkværdigt. Normalt er december den klart dårligste måned. I år har vi solgt flere boliger end i august, siger Michael Dalsager.

I år er der solgt 290 boliger i Danmark i snit om dagen, viser tallene fra Boligsiden og beregningen fra Home. I 2019 var det tal kun 238 boliger.

Få boliger til salg - til stigende priser

- Det største problem for boligsalget lige nu er, at udbuddet er meget lavt, tæt på 42.000, og ikke siden 2006 har der været så få boliger at vælge imellem.

Det er et godt tidspunkt at sælge, fordi der er mange købere og dermed udsigt til fortsat stigende priser - mens køberne skal være hurtige og må indstille sig på, at der ofte er andre købere i kapløbet om boligen,  siger Michael Dalsager.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079