23948sdkhjf

Nyt byggecenter med både trælast, p-hus og boliger

Forberedelserne til første spadestik til fremtidens byggecenter sker lige nu i hjertet af Lyngby

I mere end 50 år har Firskovvej i Lyngby været hjemsted for trælast- og byggecenterkæden, Johannes Fog A/S. Nu igangsættes nyt byggeprojekt til et trecifret millionbeløb, der sætter nye rammer for, hvad et trælast- og byggecenter kan tilbyde. Dertil bliver det mere effektivt og nemt at handle i Fog for både professionelle og private kunder. BAM Danmark A/S er totalentreprenør på hovedprojektet, og NCC A/S er totalentreprenør på opførelse af deres eget p-hus-koncept som i første omgang skal skabe plads til flere end 225 biler.

Trælast- og byggecentervirksomheden Johannes Fog A/S, der i september 2020 kunne fejre sit 100-års jubilæum, er klar med en stor investering i fremtidens byggecenter, når forretningen og hovedkontoret på Firskovvej i Lyngby bliver fornyet og udbygget med et nyt 6-etagers byggeri til en værdi af et trecifret millionbeløb.

Det skriver Fog i en pressemeddelelse.

Selv om Fog nu har 100 år på bagen, er der ingen tegn på alderdom. Tværtimod vil den nye forretning udforske mulighederne for, hvordan byggecentre i fremtiden kan se sig selv i et mere holistisk perspektiv i en kombination af både at være byggecenter, inspirationskilde, værksted, testcenter, café, uddannelsesinstitution, boligområde og facilitator for at udvikle det nordsjællandske erhvervsmiljø.

- Vores mål er at blive den foretrukne partner. Det gælder for vores kunder, leverandører, medarbejdere og generelt for alle i vores omgivelser. Vi har været en del af livet i Lyngby i 100 år nu, og derfor er det også en stor glæde, at dette byggeri ikke kun er til gavn for Fog, men også kan medvirke til at sætte en fornyelsesproces i gang i Lyngby og ikke mindst i det lidt ”trætte” erhvervsområde, som Firskovvej er i dag. Det vil medvirke til at gøre Lyngby til en endnu mere attraktiv handelsby.

Nu kan vi sætte et punktum for vores første hundrede år, samtidig med at vi kan skrive første kapitel mod de næste 100 år, hvor vi ønsker at være en vigtig samarbejdspartner for alle i regionen og på hele Sjælland, siger adm. direktør Carsten Ludvig.

Et hus med mange muligheder

På det store byggeri indgår BAM Danmark som totalentreprenør i partnerskab med KANT arkitekter og Årstiderne Arkitekter, der er en del af Sweco, der står for design, arkitektrådgivning, konstruktion og ingeniør rådgivning.

- Projektet er komplekst, for der bliver mange forskellige slutbrugere. Fra uddannelsesinstitution til byggecenter og fra kollegieværelser til kontorer. Vi har arbejdet med integreret design. Den tidlige involvering af entreprenøren giver stor værdi til projekteringen – ikke mindst for bygherren. BAM sidder ude hos os, der rådgiver. Det giver simpelthen et byggeri større kvaliteter, siger arkitekt Ask Abildgaard fra KANT arkitekter.

En af de mest iøjnefaldende satsninger Fog med deres nye byggeri gør sig, er funktionaliteten i det nye byggeri. Fra at være et klassisk trælast- og byggecenter, hvor professionelle og private kunne købe udstyr og materialer til alt fra gør-det-selv opgaver til store entrepriser, bevæger Fog sig over mod at blive et multifunktionelt hus.

Det 15.400 etagemeter store byggeri i seks etager rummer også et testcenter, hvor nyt udstyr kan prøves, et auditorium med plads til 300 personer, et produktionskøkken, caféområde, uddannelsesinstitution, ca. 60 kollegieboliger, mulighed for at leje sig ind i byggeriet med både butikslejemål eller kontorlejemål, ligesom der også vil være et træbeklædt p-hus i fire etager til mere end 225 biler leveret af NCC.

Ankerlejeren er fundet. Det er erhvervsakademiet Cphbusiness, der har høj fokus på faglighed og videregående uddannelse, der kan bruges til noget, som rykker ind i lokalerne:

- Vi er glade for at komme endnu tættere på det lokale erhvervsliv. Med det nye byggeri får vi de optimale rammer for at skabe et stort inkubationsmiljø med stærke samarbejdsmuligheder på tværs af vores uddannelsesinstitution og erhvervslivet. Det er noget, vi ser frem til at blive en del af, siger rektor Ole Gram-Olesen fra Cphbusiness.

NCC bygger træbeklædt parkeringshus

Konceptet for NCC’s parkeringshuse består af en basismodel, som er skabt med vægt på genanvendelighed, flytbarhed og fleksibilitet. P-huset kommer til at ligge centralt i Lyngby i forbindelse med Fogs trælast og byggecenter. På øverste parkeringsdæk er der desuden optegnet boldbaner, så etagen kan benyttes til rekreative formål.

 - Fog har ønsket, at parkeringshuset bliver beklædt med træ. Det går godt i spænd med Fogs forretningsområde og øvrige bygninger, og så er vi glade for igen at kunne vise, hvor fleksibelt vores koncept er. Det er netop tanken med disse byggerier, at de kan justeres efter bygherres ønsker, og samtidig hele tiden over en gennemarbejdet skabelon, siger produktionschef Klaus Iversen fra NCC, og nævner, at dette hus er forberedt, så der kan sættes yderligere fem niveauer på, når behovet for flere p-pladser opstår.

En kompleks udfordring

Hos Fog er man stolte over de mange muligheder, det nye hovedkontor rummer, der understøtter fremtiden i byggebranchen:

- Vi vil stadig have det bredeste varesortiment i branchen, og den lette tilgængelighed til varerne vil også være til stede i den nye forretning, så kunderne hurtigt kan komme videre med de rigtige varer til deres projekter og opgaver. Byggebranchen gennemgår i disse dage en stor udvikling, digitaliseringen er i kraftig vækst, bæredygtighed bliver hele tiden vigtigere for kunderne, sikkerheds- og arbejdsforhold for medarbejderne har meget naturligt høj bevågenhed samtidig med der arbejdes hen mod at skabe et mere effektivt byggeri.

Det gør samtidig også vores opgave mere kompleks, da vi ikke bare sælger byggematerialer og isenkram. Vi er leverandør af viden og information både elektronisk og på papir, vi er en logistikvirksomhed og en vigtig samarbejdspartner for vores kunder for at gøre deres forretning, projekter og hverdag mere effektiv og til en bedre forretning for dem, siger Carsten Ludvig, og fortsætter:

- I virkeligheden er vi på mange måder med til at gøre alt fra de store projekter for de professionelle kunder til de mindre gør-det-selv opgaver for den private kunder markant lettere for dem,  og med vores nye byggeri på Firskovsvej ønsker vi endnu engang at gøre os umage for at højne kvalitet, rådgivning og service samt skabe rum for læring og udvikling for at vise alle, at Fog holder i længden, og at vi trods vores 100-års jubilæum kun lige føler, at vi har startet vores rejse.

Artiklen er en del af temaet Nyt fra byggecentrene.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094