23948sdkhjf

Opkøb: VKR-direktør har stadig 5 milliarder på lommen

Med opkøbet af schweiziske Arbonias dør- og vinduesdivision, der blev offentliggjort tirsdag, blev der sat en tyk streg under VKR-koncernens ambitiøse vækstplaner.

Opkøbet, der er foretaget via VKR’s datterselskab Dovista, er med en pris på 2,5 mia. kr. det største i koncernens historie, men der er stadig penge på lommen, hvis andre interessante opkøbsmuligheder skulle vise sig.

Det fortæller Mads Kann-Rasmussen, tredje generation i ejerfamilien bag VKR og adm. direktør i selskabet siden 2016, til Børsen.

–  5 mia. kr. er en ramme, jeg har. Hvis der kommer et opkøb, skal det selvfølgelig godkendes af vores bestyrelse. Hvis vi finder noget fuldstændigt unikt, der ligger over i pris, så tager vi selvfølgelig en snak med aktionærerne igen, om der er opbakning til, at vi kan gå højere. Det kan jeg ikke spekulere i, men det er en mulighed, lyder det fra VKR-direktøren.

VKR Holding, der udover Dovista også ejer søsterselskabet Velux, kom ud af 2019 med en egenkapital på 19,2 mia. kr. og et årsresultat på 3,1 mia. kr. efter skat.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109