23948sdkhjf

Byggemilliardær sætter sig på en fjerdedel af Flügger

Flüggers bestyrelsesformand, byggemilliardæren Michael Mortensen, måtte i sidste uge hive den store tegnebog op af lommen. Via et af sine selskaber købte Michael Mortensen, der blandt andet blev velhavende på salget af Huscompagniet, tirsdag 500.182 aktier i den børsnoterede malinggigant.

Det skriver Børsen.

Til en stykpris på 650 kr. har Michael Mortensen således betalt godt 325 mio. kr. for aktierne i selskabet, hvor han siden august har siddet på formandsposten. Med opkøbet øger han sin ejerandel i Flügger til 26,7 pct.

– Jeg har lagt mine penge i noget, jeg i hvert fald selv kan være med til at præge. Jeg tror på vores strategi og den nye ledelse. Flüggers langsigtede guidance er, at vi skal ramme 2,5 mia. kr. i omsætning i 2023/24, siger Michael Mortensen til avisen.

Flügger kom ud af 2019/20 med en omsætning på knap 1,9 mia., og et driftsresultat (ebit) på 83 mio. kr. Koncernen forventer til juni at kunne præsentere et resultat på 200-215 mio. kr., og dermed er bundlinjen på fem år blevet tidoblet, hvilket er sket under topchef Jimmi Mortensen.

Med den nye ledelse henviser Michael Mortensen til Flügger-arving Sune Schnack, der til april overtager direktørstafetten, når Jimmi Mortensen skifter til møbelproducenten Actona Company. Sune Schnack, der sidder på næstformandsposten i Flüggers bestyrelse, ejer sammen med sin far Ulf Schnack den kontrollerende aktiepost i Flügger.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.141