23948sdkhjf

Vinduesproducent bevarer to lag trods nye energikrav

Da de nye ændringer i bygningsreglement med blandt andet skærpede krav til vinduers energioptimering blev offentliggjort, havde mange forudset, at det ville blive tolagsvinduets endeligt. Men hos Bøjsø Døre & Vinduer, som er specialiseret i ældre og bevaringsværdige bygninger, er termovinduet med to lag så essentielt et produkt, at virksomheden straks gik i gang med et omfattende udviklingsarbejde for at bevare det.

– Vores termorude med to glasruder er et meget vigtigt produkt for os, da det har nogle æstetiske egenskaber, som er helt centrale i forhold til at genskabe og bevare historiske bygningers oprindelige udtryk, hvilket man ikke kan opnå på samme måde ved et trelagsvindue, fortæller Bøjsø-direktør Lasse Sørensen.

– Derfor var det ekstremt vigtigt, at vi gjorde alt, hvad vi overhovedet kunne for at redde det, og i løbet af det seneste år har vi således knoklet på højtryk for at komme i mål med et opdateret tolagsvindue med energimærke A, som således kombinerer hensyn til klimaet med æstetikken fra Danmarks vel nok smukkeste termovindue, fortsætter han.

Benhård udviklingsopgave

Igennem mere end et halvt år har vinduesproducenten således afsat en masse ressourcer fra både virksomhedens tekniske afdeling og produktionen, som har arbejdet sammen for at udvikle på papiret og implementere løsningerne i praksis. Det har været en fælles indsats, som har krævet benhård arbejdskraft og tilpasninger af procedurer og anlæg.

– Det er en hårfin balance at ramme det præcise punkt, hvor tolagsruden opnår energimærke A samtidig med, at det bevarer sit lette og elegante udtryk, og det har krævet et langt, sejt træk – og samarbejde på alle fronter – at nå i mål med produktudviklingen. Men nu er vi i mål, og vi er yderst tilfredse med resultatet, som vi har høje forventninger til, lyder det fra Lasse Sørensen, der forventer, at Bøjsøs tolags termovindue fortsat vil have stor berettigelse på markedet.

– Særligt da vi – så vidt vi ved – er de eneste, som kan levere det på nuværende tidspunkt. Vi lever af æstetisk bevidste folk, der vægter stil og arkitektonisk udtryk højt, og her har vores nye vindue netop den blanding af klassiske detaljer og lethed i udtrykket, som ikke alene bliver efterspurgt til ældre villaer, men også nyere huse bygget i klassisk stil, forklarer han.

Arkitekt ser lovende potentiale

Ifølge arkitekt MAA og indehaver af Aarhus-tegnestuen rasmusrasmus, Rasmus Challi, der har mange års erfaring med netop at bevare bygningers oprindelige stil, er der et stort potentiale for det nyudviklede termovindue fra Bøjsø med tolagsglas.

– Indtil nu har vi helt klart foretrukket at anvende termoruder med tolagsglas til ældre bygninger frem for tre lag, da det giver et lettere og mere elegant udtryk, som passer bedre til den type bygninger. Vi glæder os derfor til at se Bøjsøs nye energirigtige tolagsvindue, der har et lovende potentiale i forhold til at åbne flere muligheder og dermed bevare et elegant og let udtryk i ældre og bevaringsværdige villaer, lyder det fra Rasmus Challi.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125