23948sdkhjf

Hun er god til at tale folk imod

Maya Arffmann er hentet til FB Gruppen A/S, hvor hun som projektudviklingschef skal arbejde med flere af de mange bydels- og boligprojekter, der er på vej

FB Gruppen A/S er i vækst og har projekter i flere byer på Sjælland. Koncernen er i øjeblikket ved at omdanne Grønttorvet i Valby fra et erhvervsområde til en helt ny, grøn bydel med 3.000 blandede boliger. Herudover arbejder FB Gruppen med bydels- og boligprojekter blandt andet i Holbæk, Ballerup, Stenløse og Gentofte samt i Høje-Taastrup Kommune.

- I bydelen Nærheden i Hedehusene skal vi snart i gang med at opføre 1.600 blandede boliger med infrastruktur, grønne områder og med fokus på fællesskaber og værdier. Derfor har vi udvidet organisationen med ansættelse af Maya Arffmann som projektudviklingschef. Hun kommer netop fra NærHeden P/S, hvor hun siden 2014 har været med til at udvikle bydelen bogstaveligt talt fra grunden, fortæller adm. direktør Hans-Bo Hyldig fra FB Gruppen A/S.

Stærk baggrund fra byudviklingsprojekter

Maya Arffmann er kandidat i moderne kultur og kulturformidling fra Københavns Universitet. Den har hun siden suppleret med en Master i Strategisk Byplanlægning fra Arkitektskolen i København.

Gennem de sidste 10 år har Maya Arffmann arbejdet med byudviklingsprojekterne Køge Kyst, Kanalbyen i Fredericia samt Nærheden i Hedehusene. De seneste knap syv år har Maya Arffmann arbejdet som chefkonsulent i NærHeden P/S med ansvar for den overordnede udvikling af den nye bydel i Høje-Taastrup Kommune.

- Bydelen Nærheden, som er et partnerskab mellem Realdania By & Byg og Høje-Taastrup Kommune, er jo et fantastisk projekt. Nærmest en bar mark-øvelse på de gamle Spændbeton-arealer i Hedehusene, som i løbet af disse år er forvandlet til en helt ny bydel med blandede boliger, detailhandel og grønne områder. Jeg har været med siden projektets start og har været med til at udvikle masterplanen for området, forestå interessentdialog med investorer, udviklere og kommune samt at få fællesskaber i gang. Faktisk meget af det samme som FB Gruppen i dag gør på Grønttorvet, fortæller Maya Arffmann og fortsætter:

- Da FB Gruppen her i efteråret købte de resterende byggeretter i Nærheden svarende til omkring halvdelen af hele området, var det naturligt, at jeg nu følger med til FB Gruppen for at bidrage til at udvikle Nærhedens næste etape. Og så har FB Gruppen mange andre spændende projekter, hvor jeg skal bidrage med min erfaring inden for strategisk byplanlægning. Det glæder jeg mig meget til, fastslår Maya Arffmann.

Sporten at tale folk imod

Muligvis er det hendes uddannelse og baggrund med kulturformidling, der har skærpet hendes sans for dialog og debat. I hvert fald er hun ret klar i mælet, når talen falder på, hvilken sport, hun dyrker:

- Min sport er nok at tale folk i mod. Mest for at se deres reaktion og fremprovokere en god debat, hvor vi kan få vendt argumenter og vinkler, så der kan træffes beslutninger i størst mulig enighed. Er sikker på, at nogle synes, jeg ofte er en forfærdelig irriterende type, smiler hun og uddyber:

- Men hvis vi alle sammen bare giver hinanden ret i, at eksempelvis et fælleshus eller en gårdhave eller noget tredje skal udformes eller indrettes på en bestemt måde, så overser vi måske for tidligt i forløbet nogle alternative løsninger, som vil være dyrt, besværligt eller umuligt at ændre senere i forløbet.

 Maya Arffmann bor i Sundby på Amager med sin mand og deres to børn på 9 og 12 år. Oprindeligt kommer parret fra Vejle, men rettede hurtigt blikket mod Hovedstaden, hvor både uddannelser, spændende jobs og to børn siden er kommet til.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.219