23948sdkhjf

Vinduesproducent har omstillet sig over hele linjen

Produktudvikling, investeringer i digitalisering, nye arbejdsgange og en god portion forandringsparathed. Det er, hvad de seneste energistramninger i det nye tillæg til BR18, der netop er trådt i kraft, har krævet af KPK Døre og Vinduer på Mors. Stramningerne betyder nemlig, at der fra årsskiftet kun må monteres vinduer og døre i energiklasse A ved nybyg og renovering af helårshuse.

Hos blandt andre KPK Døre og Vinduer på Mors har man forberedt sig på ændringerne, siden kravene blev offentliggjort, og ifølge produktionschef Jacob Berg Nielsen har man gennem årene tilpasset sig stigende energikrav, men den sidste stramning har betydet større forandringer på fabrikken:  

– Selvom det nok er de færreste, der har tænkt over konsekvenserne af det nye tillæg til bygningsreglementet, så har det haft en stor betydning for vores branche. Ansatte i samtlige produktioner i hele landet har skullet forholde sig til konsekvensen af de skærpede energikrav, og for klart de fleste af vores ansatte har det været blandt de største ændringer, de har været med til. Derfor er det også dejligt nu at være på den anden side af skiftet og se en produktion, der i den første måned efter tilpasningerne finder sig til rette med ændringerne i dagligdagen, forklarer Jacob Berg Nielsen.

Et helt nyt system

Konkret har det for KPK Døre og Vinduer krævet omstilling af alt lige fra produktion og planlægning til logistik og salg, og de fleste medarbejdere har derfor også fra januar måned skullet gøre tingene på en ny måde.

–  I praksis har vi ændret i dimensionerne i de trædele og aludele, vi producerer hver eneste dag. Og når man ændrer bare en millimeter ét sted, så er det rigtig mange dele, der skal tilpasses. Det har krævet meget både i forhold til planlægning, produktudvikling, tilpasninger i produktion og data, ombygning af maskiner, indkøring af nye værktøjer samt al salgsmateriale, der også skal tilpasses. Det svarer faktisk til, at vi har fået et helt nyt styresystem, som alle nu har skullet lære at arbejde i, forklarer Jacob Berg Nielsen.

KPK Døre og Vinduer omstillede således hele produktionen i december måned, og de ansatte arbejder nu for alvor med de nye løsninger, som matcher de skærpede krav.

– Formentlig går der en del år, inden vi skal igennem en lige så gennemgribende proces igen. Men heldigvis kan vi nu glæde os over at have en virksomhed, der er klar til de næste år. Det er generelt et stort fokusområde, vi har, og vi arbejder hele tiden for, at vores udstyr og processer i produktionen er blandt det mest effektive, slutter Jacob Berg Nielsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11