23948sdkhjf

Klar til at bygge fremtidens landsby på Amager

I alt 103 almene rækkehuse, generationshuse og lejligheder bliver en del af bebyggelsen, som får navnet Tømmerup Parken og svarer til cirka 40 pct. af den samlede boligmasse i det nye kvarter. 

Postfunktionærernes Andels-Boligforening, PAB, skaber sammen med projektudvikler NREP og totalentreprenøren Casa nye hjem for 103 familier i Tømmerup Haveby, en fremtidens landsby på Vestamager hvor fællesskab og fritidsliv er i fokus.  

Det skriver PAB i en pressemeddelelse. 

I alt 103 almene rækkehuse, generationshuse og lejligheder bliver en del af bebyggelsen, som får navnet Tømmerup Parken og svarer til cirka 40 pct. af den samlede boligmasse i det nye kvarter. 

Tømmerup Parken opføres efter en delegeret bygherremodel i et samarbejde mellem boligorganisationen PAB, administrator FA09, projektudvikler NREP og totalentreprenøren Casa.

Fakta: Tømmerup Parken

  • 103 almene boliger:
    - 29 rækkehuse
    - 10 generationshuse
    - 54 lejligheder fordelt på 3 dobbelt-punkthuse
  • Boligstørrelser: 50 - 112 kvm
  • Mindst 10 pct. af boligerne bliver på max 50 kvm ekskl. fælles arealer

Projektudvikler: NREP

Totalentreprenør: Casa

Bygherre: PAB

Byggeforretningsfører: FA09 I samarbejde med Tårnby Kommune

De almene og de private boliger opføres i ensartede materialer, så området fremstår ensartet og opleves som én samlet bebyggelse. 

Generationsshuse samler familier

Kvarteret er delt op i tre enklaver af rækkehuse og etagebyggerier med hver deres nære fællesarealer i form af intime haverum og boliggader. Boligerne er en blanding af forskellige typer hjem – egnet til enlige, aktive seniorer og varierede familieformer. 

Generationshusene giver for eksempel mulighed for at samle familier i flere generationer eller sammensatte familier i én og samme bygning – men i særskilte boliger. Alle boliger har egen indgang direkte fra det fri og har udgang til et fælles udendørs opholdsareal.

I helhedsplanen for Tømmerup Haveby er der generelt fokus på, at omgivelserne skal danne ramme for attraktive fællesskaber, samtidigt med at man kan trække sig tilbage og nyde privatlivets fred. Gode fællesfaciliteter danner ramme om udviklingen af sundt naboskab og stærke fællesskaber. Især områdets haver kommer til at spille en vigtig rolle, da de indrettes med intime rum til ophold og småbørnsleg på en naturlegeplads.

Tømmerup Haveby fletter sig ind i det eksisterende landskab og forbinder til omkringliggende områder med stier, der giver adgang ind til kvarteret gennem en regnvandspark. 

PAB vil – hvis planen holder – byde de nye beboere velkommen i Tømmerup Parken i efteråret 2022.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11