23948sdkhjf

Realistisk genåbning - men med mundbind og sprit

Corona skal ses med det lange lys på og med en tidshorisont, som er meget længere end den nuværende, som vist mest handler om, at vi alle skal være vaccineret i løbet af sommeren.

Dansk Industri har med adm. direktør Lars Sandahl Sørensen og politisk direktør Emil Fannikke Kiær i spidsen for alvor åbnet for en mere nuanceret debat om genåbning af Danmark i skyggen af corona-nedlukningen. Både hvordan man kan gennemføre en gradvis åbning af landet og hvordan man på sigt lærer at håndtere corona, så man undgår at lukke samfundet ned i fremtiden.

Corona skal nemlig ses med det lange lys på og med en tidshorisont, som er meget længere end den nuværende, som vist mest handler om, at vi alle skal være vaccineret i løbet af sommeren.

Hidtil er det i store dele af befolkningen og især på den politiske venstrefløj blevet modtaget med himmelvendte øjne og hovedrysten, når erhvervslivet har luftet tanker om at skifte nedlukningsværktøjet ud med genåbningsplaner. Erhvervslivet har nærmest stået til udskamning og er blevet udstillet som griske kapitalister med kolde hjerter og hjerner, som ikke formår at vise samfundssind.

Nu har Dansk Industri ganske modigt kastet sig ud i at få skabt en nuanceret og fremfor alt konstruktiv debat, hvor der tages hensyn til både virologer, politikere og erhvervsliv.

Udgangspunktet er, at man sagtens kan arbejde med planer om nedlukning og genåbning på samme tid. Det handler om at få flere kompetente input og løsningsmodeller ind i beslutningsprocessen, så der kan skrues op eller end for genåbningen af Danmark på et mere oplyst og nuanceret grundlag end det er tilfældet i dag.

Artiklen er en del af temaet MESTER HAK&HUG.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172