23948sdkhjf

Derfor stoppede han i DI-Dansk Byggeri

Lars Storr-Hansen kalder det selv helt udramatisk, at han i fornylig pakkede sammen og forlod en direktørpost hos landets største erhvervsorganisation, DI, uden at have et nyt job på hånden.

Beslutningen blev truffet af ham selv efter, hvad han betegner som et intenst forløb, hvor tre års planlægning kulminerede i fjor med fusionen mellem Dansk Byggeri og DI.

- Jeg tror, at jeg har det lidt som Jens Otto Krag, efter Danmark var blevet stemt ind i EF i 1972, siger Lars Storr-Hansen med henvisning til dengang, den daværende socialdemokratiske statsminister meddelte sin afgang umiddelbart efter folkeafstemningen og overlod posten til partifællen Anker Jørgensen.

- Du kan have noget, der har fyldt så meget i dit liv, at man på et tidspunkt indser, at der jo også er andre ting, der er vigtige. Familien har for mig altid været det vigtigste, og det bliver rart lige at få en puster sammen med dem, fortsætter Lars Storr Hansen.

Finanskrisen kom på tværs

Den 52-årige cand. polit. kom til Dansk Byggeri som adm. direktør i 2008 efter ansættelser som bl.a. underdirektør brancheorganisationen Handel, Transport & Service og særlig rådgiver for Venstre-ministrene Svend Erik Hovmand og Eva Kjer Hansen.

Hos Dansk Byggeri var succeskriteriet for den nye direktør blandt andet at skabe synlighed og gennemslagskraft for organisationen i pressen - et felt han også havde erfaring med efter et par år som journalist på det daværende Børsens Nyhedsmagasin.

Men kort efter brød finanskrisen ud, og den ramte byggebranchen hårdt. Det betød, at Lars Storr-Hansen i stedet fik som hovedopgave at skære i organisationen hos Dansk Byggeri. Et forløb han selv har kaldt en hård omstilling.

Siden formåede Lars Storr-Hansen dog at tale bygge- og anlægsbranchen op som et af de mest betydelige erhverv i Danmark. Og han har sat sit fingeraftryk på adskillige beslutninger, der påvirker branchen - eksempelvis håndværkerfradraget og behovet for offentlige investeringer og arbejdsmarkedsreformer.

I de seneste tre år har Lars Storr-Hansen haft hænderne fulde med planlægning, forhandlinger og siden gennemførelsen af fusionen med DI. En fusion, som ifølge Lars Storr-Hansen var nødvendig - ikke mindst for at give byggeriet større muskler over for fagforbundet 3F, efter at fronterne mellem branchens arbejdsgivere og lønmodtagere i de senere år har været hårdt trukket op under overenskomstforhandlingerne.

De to erhvervsorganisationer rykkede sammen på Rådhuspladsen i København 1. september sidste år. I den forbindelse fik Lars Storr-Hansen plads i Dansk Industris direktion med titel af erhvervsudviklingsdirektør, og han havde dermed ikke længere byggeriet som sit hovedansvarsområde.

Ny rolle

Lars Storr-Hansen understreger dog, at der ikke ligger nogen utilfredshed med hans nye rolle til grund for opsigelsen hos DI.

- Jeg har kun positivt at sige om DI. Det er en fantastisk organisation, og jeg står fuldstændigt inde for den fusion og integration, vi har lavet. Det er det rigtige, og det er jeg ikke et øjeblik i tvivl om, lyder det.

Den kommende tid vil især stå på afslapning i hjemmet i Charlottenlund sammen med familien, som tæller hustruen Merete og børnene Ellen på 16 år og Christian på 12 år.

- Og så vil jeg gå nogle lange ture, læse kloge bøger og måske pudse mine franskkundskaber af. I det hele taget bare få blæst det hele lidt ud, få slappet af og få pulsen ned. Det er første gang i mit liv, hvor jeg har sagt, at jeg ikke nødvendigvis har en plan for, hvad jeg skal i morgen. Og det ser jeg også en lille smule frem til, siger han.

Derudover satser Lars Storr-Hansen på at få mere tid til at dyrke motion, for det har der ikke været meget tid til.

- Ud over at arbejde og lave fusioner, så er der ikke så mange andre ekstremsporter, jeg dyrker. Det har ligesom fyldt det meste.

Holder alle døre åbne

Når det gælder spørgsmålet om, hvad fremtiden vil bringe, holder Lars Storr-Hansen alle døre åbne. Han vil heller ikke afvise muligheden for at vende tilbage til byggeriet en dag.

- Jeg er 52 år, og jeg har masser af energi og lyst til at være med til at udvikle noget nyt. Gennem tiden har jeg arbejdet med rigtig mange ting, både i organisationsverdenen og før det med journalistik og kommunikation. Politik og ledelse har været den røde tråd hele vejen igennem, men jeg er meget åben og har heldigvis god tid til at finde det rigtige, siger han.

CV: Lars Storr-Hansen

52 år og uddannet cand. polit. fra Københavns Universitet i 1993 med en tillægsuddannelse i journalistik fra Danmarks Journalisthøjskole (2001).

September 2020 - januar 2021: Erhvervsudviklingsdirektør i Dansk Industri

2008 – 2020: Adm. direktør i Dansk Byggeri

2006 – 2008: Underdirektør i Handel, Transport og Service (HTS)

2004 – 2005: Særlig rådgiver i Socialministeriet

2002 – 2004: Særlig rådgiver i Skatteministeriet

2000-2002: Journalist, Børsens Nyhedsmagasin

1994-1996: Konsulent for Venstre

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112