23948sdkhjf

Byggeriet har alt for travlt. Sæt tempoet ned!

Efterspørgslen på boliger stiger og priserne følger med op. Og det er værd at bemærke, at der nu for først gang sælges ligesom mange huse i yderkommunerne, som før finanskrisen.

Det skyldes naturligvis, at interessen for at købe boliger er markant stigende, men også, at der er stigende interesse for at bo uden for de store byer. Samtidig har en lang række virksomheder fundet ud af, at det i vid udstrækning godt kan lade sig gøre at etablere hjemmearbejdspladser til medarbejderne.

Når flere vælger at bosætte sig i yderkommunerne, så skaber det også øget behov for investeringer i blandt andet børneinstitutioner, skoler og infrastruktur. Alt i alt en positiv spiral, som ikke mindst bygge- og anlægsbranchen vil kunne drage fordel af.

Der er dog et par alarmklokker, som ringer: Det lave renteniveau har afgørende betydning for den stigende efterspørgsel på boligmarkedet.

Samtidig er aktivitetsniveauet i byggeriet nærmest rødglødende ikke mindst i kølvandet på de store investeringer fra kommunerne, regionerne og staten.

Så uden ligefrem at tale om overophedning, så er der så meget tryk på kedlerne, at noget af dampen må lukkes ud.

Derfor må kommunerne, regionerne og staten koordinere efterspørgslen - inden vi brænder fingrene, når boblen eksploderer.

Det handler lige nu og her om at prioritere og sprede investeringerne, så der også er noget for bygge- og anlægsbranchen at rive i de kommende år.

Artiklen er en del af temaet MESTER HAK&HUG.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11