23948sdkhjf

Har du maskinerne?: Nu skal de døde mink graves op

Opgaven er sendt i udbud

Fødevarestyrelsen har udbudt opgaven med at opgrave døde mink og sende dem til forbrænding. 

"Fødevarestyrelsens udbud kommer i forlængelse af den politiske aftale, der blev indgået kort før jul, om at få de nedgravede mink ved Karup og Holstebro gravet op og brændt", lyder det i en nyhed på styrelsens hjemmeside.

Her fremgår det videre, at opgravningen skal begynde ultimo maj 2021, hvor minkene vurderes at være fri for smitte med covid-19, og at arbejdet skal være afsluttet i midten af juli.

Tocifret millionkontrakt

I selve udbuddet beskrives det, at den udbudte kontrakt omfatter opgravning af estimeret mellem 16.000 og 24.000 ton materiale - herunder minkkadavere, kalk og omkringliggende jord, som skal transporteres til forbrænding.

Når alle mink er opgravet og transporteret væk fra områderne, er det forventningen, at der skal opgraves en mængde jord fra bunden af renderne. Udbuddet omfatter også reetablering af opgravningsområderne efterfølgende.

Kontrakten har en anslået værdi af 40 mio. kr. 

Der er tale om et offentligt udbud med tilbudsfrist 23 marts. Du kan læse mere om udbuddet her

Sagen kort

  • I november 2020 blev der nedgravet aflivede mink på to områder i henholdsvis Kølvrå ved Karup og Nr. Felding ved Holstebro.
  • Den 20. december 2020 blev der indgået en politisk aftale om, at de nedgravede mink skal opgraves og bortskaffes ved forbrænding på affaldsforbrændingsanlæg efter seks måneder, når de ikke længere udgør en smitterisiko. 

Kilde: udbudsmaterialet

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.11