23948sdkhjf

Bygma-jubilars ansættelse startede med en snestorm

Det blev starten på et foreløbig langt arbejdsliv, da Ebbe Dehnert begyndte at handle i Bygma - som dengang hed Jelling Trælast - for at reparere på sit nyerhvervede karatmagerværksted i Jelling. Værkstedet var af ældre dato, og skulle omdannes til bolig for Ebbe og familien, så der blev købt mange byggematerialer i den lokale trælast.

Da en kraftig snestorm anrettede store skader på området, forhørte Ebbe Dehnert sig i trælasten, om de ønskede hjælp til oprydningen. Han fik 14 dage til at få orden på tømmerpladsen, men opgaven førte til fast ansættelse og nu kan han fejre 25-års jubilæum i Bygma Jelling.

Stærkt lokalt sammenhold

Ebbe Dehnert blev hurtigt udnævnt til lagerforvalter med ansvar for lager og kørsel. Med tiden fik han mere kundekontakt, og hans arbejdsområde udviklede sig glidende til at være overvejende salg. Ebbe tager imod de udfordringer der byder sig, og de sidste 12-14 år har han været sælger i forretningen.

– Jeg elsker den menneskelige kontakt, og jeg motiveres af at lære kunderne og deres projekter at kende. Det er spændende at høre hvad folk brænder for, og at få lov til at vejlede dem om materialevalg og tilhørende lovgivning, siger han.  

For Ebbe Dehnert har det været 25 år fyldt med gode oplevelser med kunder og kolleger. Han nyder en snak over disken eller på p-pladsen og glæder sig over det stærke sammenhold i lokalområdet. Gennem årene har der været både skiture, racerløb og hyggelige skovture arrangeret af Bygma Jelling.

– Jeg glæder mig over de kontakter der bliver skabt på tværs af vores lille lokalsamfund, ikke blot til mellem os og kunderne, men også indbyrdes mellem vores kunder, der er gode til at bruge hinanden til forskellige håndværksprojekter, lyder det fra Ebbe Dehnert.

Privat er Ebbe Dehnert gift med den lokale sognepræst Birgitte. Tilsammen har de 4 børn og lige så mange børnebørn. To af børnene bor fortsat hjemme i den store embedsbolig i Kollerup, der danner rammen om mange arrangementer for sognets borgere.

Artiklen er en del af temaet Nyt fra byggecentrene.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14