23948sdkhjf

Håndværksvirksomhed får hæderspris for at uddanne mange tømrere og murere

IDEBYG tager et stort ansvar for at uddanne den næste generation af tømrere og murere, som bygge- og anlægsbranchen mangler. Derfor modtager virksomheden DI Lolland-Falsters PraktikPladsPris 2020.

I håndværksvirksomheden IDEBYG er der ca. 85 ansatte - heraf er de 12 lærlinge. Dermed ligger virksomheden et godt stykke over måltallet for antal lærlinge, som blev fastsat i trepartsaftalen. En virksomhed af IDEBYGs størrelse vil typisk være forpligtet til at tage 2-3 lærlinge.

 - Jeg er rigtig glad for, at vi i år kan overrække DI Lolland-Falsters PraktikPladsPris til IDEBYG. Virksomheden bidrager væsentligt til at uddanne den næste generation af murere og tømrere, og det fortjener at blive belønnet, siger Kim Frimann, formand for DI Lolland-Falster og adm. direktør i Frimann Biler A/S.

Kun fulde lærlingeaftaler

- Hos IDEBYG er vi rigtig stolte over at modtage denne pris. Vi vil gerne være med til at uddanne fremtidens håndværkere, som vi kan se, at der bliver mangel på. Derfor har vi valgt at have mange lærlinge i vores virksomhed, siger Johnny Hansen, mester og ejer af IDEBYG.

IDEBYG tilbyder lærlingene et godt og varieret uddannelsesforløb med blandede arbejdsopgaver. Virksomheden har kun lærlinge på en fuld læreaftale.

- For at opnå det bedst mulige resultat for den enkelte lærling og for virksomheden, har vi fokus på at gøre uddannelsesforløbet varieret og spændende. Desuden tegner vi kun fulde læreaftaler, så vi har den enkelte lærling fra start til slut. Fulde læreaftaler er blevet et princip for os, og vi synes selv, at vi derved bedst løfter vores ansvar og ikke lader nogen i stikken, fortæller Johnny Hansen.

- Vi ved, at vi i nær fremtid kommer til at mangle unge med en erhvervsuddannelse inden for nærmest alle brancher og særligt indenfor bygge- og anlægsbranchen under byggeriet af Femernforbindelsen. Mit håb er, at gode lærepladser sammen med udsigten til fast arbejde er med til at gøre en erhvervsuddannelse endnu mere attraktiv. Derfor er det vigtigt, at de unge fortæller de mange gode historier om deres lærepladser, siger Kim Frimann 

 

Fra prisoverrækkelsen ses fra venstre Kim Frimann, formand for DI Lolland-Falster, Johnny Hansen, direktør og ejer IDEBYG og John Brædder, borgmester Guldborgsund Kommune. Foto: Lars Magnus Lund Christensen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11