23948sdkhjf

BG Beton dømt – producerer trods forbud og manglende godkendelse

Mandag blev BG Beton, som er ejet af Bach Gruppen fra Viborg, dømt en bødestraf for overtrædelse af Miljøbeskyttelsesloven ved byretten i Odense.

Det skriver Viborg Stifts Folkeblad

Selskabet blev dømt for siden 2018 at have produceret beton på sit ved Odense uden miljøgodkendelse med henblik på at opnå en økonomisk fordel. Det udløste en bøde på 47.500 kr. plus fortløbende tvangsbøder fra den 1. april på 10.000 kr. om måneden indtil betonproduktionen stopper, eller BG Beton får en miljøtilladelse. 

Sagen tog sin begyndelse i 2016, hvor BG Beton søgte om tilladelse til at opføre et betonværk, men fik afslag fra Odense Kommune. Efter et anonymt tip sidst i 2018 kunne kommunens folk fra Byggesag og miljøkontoret ved et besøg på adressen konstatere, at der var produktion på værket – uden to centrale tilladelser: 

– Vi behøvede ikke særlig mange oplysninger, for det er, da vi kommer derud, åbenlyst, hvad der foregår. Da der hverken er givet byggetilladelse eller miljøtilladelse, står det klart, at det, vi kan se, er ulovligt, forklarede sagsbehandleren fra kommunens miljøafdeling fra rettens vidnestol ifølge Viborg Stifts Folkeblad. 

Et forbud mod at producere første dog ikke til et stop, og betonværket har været aktivt frem til nu.

Betonværket har leveret beton til blandt andet Odense Letbane og Nyt OUH.

BG Beton-skandalen kort

BG Betons sjællandske gren har siden starten af 2020 været omdrejningspunkt for den højtprofilerede sag om leverancer af underlødig beton til fundamentet af det 86 meter høje Njals Tårn på Bryggens Bastion på Amager. 

Det første blandt andet til, at BG Beton-værket i Nordhavn i København, som havde leveret den omtalte beton, blev lukket i oktober 2020.

Bach Gruppen anmeldte i oktober en tidligere afdød direktør og fire tidligere ansatte i BG Beton Sjælland til politiet. Direktøren og de ansatte skulle dels have svindlet med betonrecepter for Njals Tårn og dels have beriget sig selv med et tocifret millionbeløb gennem snyd med blandt andet omfattende kontaktsalg af råmaterialer og beton ud af bagdøren.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109