23948sdkhjf

Gratis: Sådan håndterer du sexchikane, mester !

Stor kampagne skal få flere til at deltage i nyt gratis digitalt kursus

I efteråret lancerede organisationen Lederne løftet om nultolerance over for sexchikane, som over 4.400 skrev under på i løbet af halvanden uge. Og nu skal der sættes turbo på indsatsen for at gøre løftet til virkelighed på de danske arbejdspladser. Derfor søsætter Lederne i dag en stor kampagne for at uddanne flest muligt ledere til at forebygge og håndtere sexchikane. De opfordres konkret til at deltage i Ledernes digitale kursus, som er gratis og tilgængeligt for alle.

Det skriver Lederne i en pressemeddelelse.

- Vi har i Lederne været helt klare i mælet om, at sexchikane er totalt uacceptabelt, og at det skal forebygges på de danske arbejdspladser. Nu følger vi holdningen op med konkret handling, som vi håber, at mange tusinde ledere vil tage til sig. De spiller en meget vigtig rolle i den kulturændring, som er afgørende for at få gjort op med sexchikane, siger Ledernes adm. direktør, Bodil Nordestgaard Ismiris.

Derfor er der fra i dag blandt andet store annoncer i en række landsdækkende aviser, hvor Lederne i samarbejde med ni virksomheder opfordrer alle ledere til at tage Ledernes gratis digitale kursus, som kan findes her.

De ni virksomheder har allerede besluttet at bakke op om kampagnen ved at opfordre deres i alt næsten 1.300 ledere til at deltage i kurset, som over 3.000 allerede har deltaget i, siden det blev lanceret sidst i januar. De ni virksomheder er Norlys. DTU Learn for Life, Elis, Energinet, EY, PensionDanmark, PFA, Robert Bosch og Synoptik.

Ledere skal gå forrest

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard ser det som positivt, at over 3.000 ledere allerede har deltaget i kurset om forebyggelse og håndtering af sexchikane, og at en række virksomheder nu opfordrer deres ledere til at gennemgå kurset, så de får redskabskassen på plads til indsatsen mod sexchikane.

- Lederne på de danske arbejdspladser spiller en absolut nøglerolle i at få bugt med seksuel chikane. De skal gå forrest for at sikre en kultur på arbejdspladsen, hvor krænkende adfærd ikke accepteres. Derfor er det vigtigt, at lederne er klædt godt på til, hvordan de forebygger og håndterer seksuel chikane. Og jeg vil gerne opfordre endnu flere ledere til at søge viden på dette område.

Regeringen er optaget af at få gjort op med seksuel chikane. Derfor har vi blandt andet indledt trepartsdrøftelser om, hvordan seksuel chikane bedst forebygges og håndteres på arbejdspladserne, siger Peter Hummelgaard.

Artiklen er en del af temaet MesterTips.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109