23948sdkhjf

Se her: Så meget må du give svendene i gave, mester!

I 2021 kan arbejdsgivere midlertidig påskønne medarbejdernes indsats 50 pct. mere end sidste år med et gavekort på helt op til 1.200 kr. årligt, uden at medarbejderne skal betale skat af gaven

Selvom mange brancher er alvorligt udfordret med tvangslukning eller nedgang i den oprindelige forretning, er der også mange virksomheder, der har fundet nye måder at fastholde kunder og markedsandele på. Og da tiden har krævet ekstra stor fleksibilitet fra medarbejderne, vil mange virksomheder også gerne give deres medarbejdere en ekstra god gave ved festlige lejligheder som jubilæer eller mærkedage.

Som en midlertidig foranstaltning er partierne bag 2021-finansloven også blevet enige om at indføre en særskilt skattefritagelse af arbejdsgiverbetalt gavekort med en beløbsgrænse på 1.200 kr. årligt, som kan bruges til hoteller, restauranter og forlystelser, herunder teater- og biografforestillinger mv. Gavekortet må stadig ikke kunne ombyttes til kontanter.

 Årsgrænser for skattefrie gaver

Anerkendelsen fra arbejdsgiveren til de ansatte kan imidlertid resultere i, at medarbejderen selv kommer til at betale for gaven – og derfor skal man være opmærksom på årsgrænserne for skattefrie gaver.

- En medarbejder kan i 2021 skattefrit modtage gaver og personalegoder for op til 1.200 kr. inkl. moms og heraf kan julegaven udgøre op til 900 kr. inkl. moms, siger skatteekspert Henrik Volden fra konsulentvirksomheden Azets og uddyber en vigtig detalje:

- Hvis en medarbejder har modtaget en gave på 700 kr. og en julegave på 900 kr., så skal medarbejderen alene beskattes af de 700 kr. Men hvis julegaven er på 1000 kr. i stedet for de 900 kr., vil medarbejderen blive beskattet af samtlige 1.700 kr., understreger Henrik Volden

Mange virksomheder vil gerne lade medarbejderne købe deres egen gave og overvejer derfor gavekort. Men et gavekort sidestilles med en pengeløn, og kan af den grund ikke gives skattefrit. Derfor kan gavebeviser være en mulighed, lyder det fra Henrik Volden:

- Gavebeviser, der giver adgang til at vælge en eller flere gaver fra en liste, som er bestemt af arbejdsgiveren, kan fortsat gives som skattefri gaver, såfremt de nævnte beløbsgrænser overholdes. Det gælder også̊ gavebeviser til bestemte restauranter eller kroophold, hvis de ikke kan byttes til andre ydelser eller veksles til kontanter, siger Henrik Volden

Artiklen er en del af temaet MesterTips.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125