23948sdkhjf

Tackler skærpede energikrav med trelagsvinduer i tolagsrammer

Har bevaret minimalistisk design trods skærpede energikrav

Glaseksperten Vinduer & Døre i Hjørring oplever også den såkaldte coronaeffekt på renoveringsmarkedet, hvor boligejere bruger markant flere penge på istandsættelse af hjemmet end tidligere. Og der er især en voksende efterspørgsel på træ/alu-vinduer med et moderne udtryk. Lige nu handler det især om vinduer med smalle rammer.

- I løbet af den seneste tid har vi oplevet en massiv vækst på grund af boomet i renoveringsmarkedet, man kunne kalde det en slags coronaeffekt, hvor boligejere blandt andet bruger deres opsparede feriepenge på hjemmet, herunder for eksempel energioptimering med nye vinduer. Her ser vi især en øget efterspørgsel på de moderne vinduestyper i træ/aluforklarer salgschef hos Glaseksperten Vinduer & Døre, Jes Vejby, i en pressemeddelelse.

Det lå ellers ikke i kortene, at det skulle blive let at efterleve efterspørgslen på vinduer med smalle ramme i kølvandet på de skærpede energikrav til vinduer, som trådte i kraft den 1. februar.

- Inden ændringerne i bygningsreglementet trådte i kraft, valgte mange et tolagsvindue i træ/alu, fordi det var smallere og havde et mere nutidigt udtryk end et trelagsvindue. Men med de nye energikrav var vi tvunget til at tænke innovativt, hvis vi ville bevare det smalle minimalistiske design og samtidig sikre, at vinduet levede op til de skærpede krav til energi, forklarer Jes Vejby.

- Løsningen blev et vindue, hvor vi har formået at bevare de tre glaslag med samme afstand imellem glassene i kombination med en smallere ramme. Det er en konstruktion, hvor vi har skåret rammen helt ind til benet – eller ruden for at være helt præcis, fremhæver Jens Vejby.

Glastliste på bare seks mm

Den indvendige træramme i det nye vindue er  blevet 27,5 pct. tyndere, mens glaslisten i aluminium, der sidder yderst i konstruktionen, med en tykkelse på bare seks millimeter er reduceret med hele 74 pct. sammenlignet med et standard trelagsvindue i træ/alu. Udover den moderne æstetik bevirker den smalle ramme desuden, at lysindfaldet og dermed indeklimaet optimeres.

 På grund af den reducerede tykkelse på både træramme og glasliste er det nye vindue også væsentligt lettere end et traditionelt trelagsvindue i træ/alu. Sammenlignet med et standard træ/alu-vindue med tre lag glas er det nye vindue næsten 10 pct. ettere.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.11