23948sdkhjf

”Mr. Skills” takker af

En af grundlæggerne af SkillsDenmark og DM i Skills, siger farvel og går på pension efter 24 år som formand for SkillsDenmark

Jesper Juul Sørensen, der var en af grundlæggerne af SkillsDenmark og DM i Skills, siger farvel og går på pension efter 24 år som formand for SkillsDenmark. Det skriver SkillsDenmark på organisationens Facebook-profil.

Jesper Juul Hansen har stået i spidsen for den danske delegation ved adskillige verdens- og europamesterskaber.

- I SkillsDenmark sidder både arbejdsgivere, lønmodtagere, erhvervsskoler og kommuner, regioner og regeringen rundt om det samme bord og er enige. Her brænder vi alle for det samme formål. Det er en kæmpe styrke, siger Jesper Juul Sørensen.

Med Jesper Juul Sørensen  i front lykkedes det SkillsDenmark at etablere det første landsdækkende DM i Skills i Odense i 2011.

Siden er eventen vokset fra 25 konkurrencefag og 12.000 besøgende i 2011 til 45 konkurrencefag og 18 demonstrationsfag med 50.000 besøgende i 2020 og er i dag landets største uddannelsesevent.

- Før vi startede Skills, var der ikke noget, der hed talent indenfor erhvervsuddannelserne, og det har vi fået sat på dagsordenen. I dag har unge også mulighed for at være ambitiøse med deres fag på en erhvervsuddannelse og dyrke deres talent gennem ”nørde-klubber”, talent camps og selvfølgelig Skills-konkurrencer. Det mener jeg er en af Skillsbevægelsens største styrker. Det viser sig også ved at de unge, der stiller op til konkurrencerne meget ofte er dem, der driver brancherne videre ved at starte virksomheder eller udvikle nye områder, siger Jesper Juul Sørensen.

EuroSkills i Herning i 2025

- Det er mit håb, at man fortsætter med at udvikle SkillsDenmark som samlingspunkt for alle gode kræfter i erhvervsuddannelsesverdenen og gør endnu mere for at promovere erhvervsuddannelserne. Jeg håber også, at man fortsætter med at have fokus på deltagerne og ikke kun antal besøgende, fordi når vi dyrker talenterne, skaber vi rollemodeller og gør flere unge interesserede i et fag ad den vej, siger Jesper Juul Sørensen.

Jesper Juul Sørensen går på pension med udgangen af marts måned 2021, men SkillsDenmark fortsætter kampen for at gøre flere unge interesserede i en erhvervsuddannelse. Blandt andet gennem det sidste større projekt den afgående formand fik sat i søen – nemlig at afholde europamesterskaberne. Danmark fik i efteråret 2020 tildelt værtskabet af EuroSkills 2025, der skal afholdes i Herning.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.11