23948sdkhjf

Vinduesproducent: Sådan får håndværkere hjælp til de nye energikrav

Vinduesproducent har skruet op for hjælpen til sine kunder

Der er aktivitet hos landets håndværkere, som udover en betragtelig arbejdsmængde også har skullet forholde sig til det nye tillæg til bygningsreglementet, hvor blandt andet skærpede energikrav til vinduer og døre har været et væsentligt punkt.

Den bold har vinduesproducenten KPK Døre og Vinduer grebet:

: – De nye krav i tillægget til BR18 betyder nemlig, at der nu kun må monteres elementer i energiklasse A i helårshuse, og at man således nu i langt højere grad monterer dør- og vinduesløsninger med trelagsglas i stedet for tolagsglas. Det har krævet, at håndværkerne har skullet omstille sig og sætte sig grundigt ind i en masse ny viden for at kunne rådgive kunderne bedst muligt i en i forvejen travl tid. Her har vi for at understøtte deres arbejde skruet op for vores formidling om ændringerne og vores produkter, forklarer salgschef Peter Bechmann hos KPK Døre og Vinduer, som sælger sine produkter gennem netop håndværkerne.

For at støtte håndværkerne har KPK sat ind med forskellige tiltag i forhold til at oplyse om ændringerne. I den forbindelse har vinduesproducenten blandt andet sendt fysiske papirfoldere ud og sikret overskuelig information digitalt via deres hjemmeside:

Rettidig og korrekt rådgivning

En af de håndværkere, der netop har stået overfor udfordringen med at skulle sætte sig ind i de nye krav og dermed rådgive sine kunder om dør- og vinduesløsninger, er tømrermester og bygningsingeniør Claus Mikkelsen fra Hadbjerg Tømrerfirma.

 – Vi har i øjeblikket rigtig travlt med blandt andet montering af vindues- og dørløsninger, og samtidig har vi skullet sætte os ind i ændringerne til bygningsreglementet og forholde os til, hvad det helt konkret betyder for vores kunder. I den forbindelse har KPK været meget tydelige i deres information om, at deres løsninger overholder de nye krav, hvilket har givet os en ekstra sikkerhed, forklarer.

- Det har gjort det nemmere for os at rådgive kunderne korrekt og rettidigt, hvilket er noget, vi selvfølgelig lægger stor vægt på.

Og det har været medvirkende til, at cirka 90 pct. af vores kunder faktisk allerede begyndte at vælge trelagsvinduer tilbage i efteråret, inden ændringerne trådte i kraft, siger Claus Mikkelsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.093