23948sdkhjf

Skru bare løs i vådrummet uden silikone

Fischer har udviklet en silikonefri plug- og skrueløsning til vådrum

Fischer DuoSeal  er en plug- og skrueløsning, som lukker 100 pct. tæt uden brug af silikone for en lettere og mere sikker installation i vådzoner.

Men, hvordan kan det nu lige lade sig gøre, kan man spørge.

Installation og befæstigelse i vådrum er jo notorisk berygtet for at bringe håndværkere og gør-det-selv folk i problemer. Udføres arbejdet ikke ordentligt, kan det fugtige miljø skade hele bygningen og koste mange tusinde kroner i erstatning og efterfølgende renovering.

Lars Holbæk, der er Nordic Product Manager i fischer, fremhæver, at enhver fejl i et byggeprojekt kan være dyrebart, men særligt i vådrum kan sjusk og byggefejl have fatale følger og føre til store omkostninger, da fugt kan være skyld i skimmelsvamp, ødelagte rør og alvorlige skader i etageadskillelser i lejlighedskomplekser. Det er derfor ekstremt vigtigt, at alle installationer i vådrum holder tæt, så vand, damp og fugt holdes ude af konstruktionen. En rolle som silikonefuger typisk har udfyldt.

– At lægge en korrekt og holdbar silikonefuge i et vådrum, er ikke nødvendigvis så lige til. Samtidig er fugerne også det svage led, som hvis de ikke lægges korrekt, kan være skyld i, at rummets levetid forringes væsentligt eller skal bygges helt om, siger Lars Holbæk.

– Det skal være slut med at få grå hår over befæstigelse og fugning i vådzoner. Med DuoSeal slipper man for at fuge, og man skal i stedet blot bore et hul i den korrekte størrelse, sætte en plug i og skrue skruen fast. Nemmere bliver det ikke at opnå en vandtæt og sikker løsning, fremhæver Lars Holbæk.

25 års garanti

DuoSeal er seneste tilføjelse til fischers populære Duo-Line sortiment og er godkendt efter danske regler til brug i alle fugtige og våde zoner, herunder for eksempel industrikøkkener, slagterier og levnedsmiddelproduktion samt i private hjem.

Fischer er så sikre i deres sag, at de lover 25-års garanteret levetid på systemet.

– Jo længere og jo mere vand en overflade udsættes for, jo bedre skal den forsegles for at forhindre fugtskader. DuoSeal er vand, varme- og kuldetestet og godkendt efter den europæiske standard ETAG 022, siger Lars Holbæk.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125