23948sdkhjf

Glad praktikant: Indstiller praktikplads-sted til hæderspris

Sofie Terp Christensen har indstillet Bygma og sin praktikvejleder Martin Hansen, der er logistikchef for Bygmas Region Midt og Region Nord til prisen.

Hvert år kårer erhvervsakademierne det bedste praktikophold i Danmark. Det er de studerende i praktik, der selv indstiller de nominerede til Danmarks Bedste Praktikplads 2021.  Vinderen kåres i Aarhus den 10. maj 2021.

I år har 20-årige Sofie Terp Christensen fra Arden indstillet Bygma Risskov og sin praktikvejleder Martin Hansen, der er logistikchef for Bygmas Region Midt og Region Nord, til den fornemme pris.

Sofie Terp Christensen har, i forbindelse med sin uddannelse til logistikøkonom været i tre måneders praktik i Bygma.

- Jeg har virkelig udviklet mig meget, og har gennem hele mit praktikophold fået opgaver, der omhandler alle dele af værdikæden, fortæller hun.

- Som vejleder har Martin, med sin store viden om logistik, været god til at udfordre de teorier, jeg kom med. For eksempel er lagerbinding ikke altid en trussel i en SWOT-analyse; i et år med Corona, kan det rent faktisk være en fordel. Jeg har lært, at man ikke altid skal stole blindt på teorierne, og jeg har samtidig fået en bedre forståelse for den økonomiske del.

Flere unge til logistikfaget

Logistikchef Martin Hansen synes det har været en stor fornøjelse at have Sofie Terp Christensen i praktik.

 - Som en stor danskejet virksomhed har vi en forpligtelse til at være med til at videreuddanne den kommende generation siger han.

- Vi ønsker bl.a. at tiltrække flere unge til logistikfaget, og tilbyder os gerne som praktikplads, når tiden tillader det. Samtidig får vi mulighed for at synliggøre de mange udviklingsmuligheder der er i branchen og hos Bygma. Omvendt er dygtige unge som Sofie også med til at skubbe lidt til os, som har været i faget i mange år. De kommer med friske øjne og nye idéer, så der kommer bestemt også noget den anden vej, fremhæver han.

Indrettede helt logistiklager

Som en del af praktikopgaven fik Sofie til opgave at indrette logistiklageret i Bygma Sæby.

- Det var en tillidserklæring, at Martin lod mig stå for så stor en opgave, som udover en masse faglig læring også har betydet, at jeg har fået mere selvtillid og er blevet bedre til at argumentere for mine idéer i forhold til dem jeg skal samarbejde med. Det var fedt, at jeg fik mulighed for at bruge min viden om flow og flaskehalse og om varernes placering på lageret, fortæller Sofie.

På grund af Corona-pandemien har meget af praktikarbejdet været udført hjemmefra, men Sofie har også haft lejlighed til at besøge Bygma-forretninger, hvor hun har kunnet se resultaterne af sit teoretiske arbejde. Hun føler at hun alle steder er blevet taget godt imod.

Artiklen er en del af temaet Nyt fra byggecentrene.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11