23948sdkhjf

Bygningspulje er en gaveregn for håndværkere – men det må godt regne lidt mere

Hos Håndværker.dk har efterspørgslen efter håndværkere til energirenoveringer været massiv det seneste år.

Bygningspuljen til energirenovering der gælder fra 2020-2026, satte yderligere fut under markedet i 2020. Og da en ny uddeling fra Bygningspuljen gik i luften onsdag måtte Energistyrelsen allerede smække kassen i efter 13 timer. 8.600 ansøgninger nåede at kommer i betragtning til de sammenlagt 250 mio. kr.

Når der igen åbnes for Bygningspuljen, kan danskerne søge om tilskud til isolering, opsætning af energibesparende vinduer, installation af varmepumpe og ventilation med varmegenvinding. Det var der 14.500, der gjorde i 2020. I år er der afsat tre ansøgningsrunder til puljen med de 675 mio. kr. Foruden den første ansøgningsrunde i april, vil der være to runder i 2. halvdel af 2021.

Hos Håndværker.dk har efterspørgslen efter håndværkere til energirenoveringer da også været massiv det seneste år.

- Byggebranchen buldrer afsted og der bliver endnu travlere nu i kølvandet på den nye Bygningspulje. Det er en meget populær ordning både blandt danskerne og naturligvis også blandt håndværkerne, siger marketing- og kommerciel direktør Thorsten Olsen fra Håndværker.dk.

På håndværker.dk har danskerne mulighed for at finde håndværkere, der kan hjælpe dem blandt andet med forskellige energioptimeringer af boligen. Og den type henvendelser kommer der stadig flere af.

- Det er tydeligt, at mange er interesseret i at spare på energien og på samme tid også passe på klimaet. Tusindvis af danskere vil imidlertid gå forgæves, fordi der trods alt er loft på puljens størrelse. Alligevel vurderer jeg, at puljen  er med til at gøre danskerne ppmærksomme på, hvilke økonomiske fordele, der kan være ved at renovere boligen, siger Thorsten Olsen.

 Energitilskuddets bagside

Og Thorsten Olsen er ikke alene om det synspunkt. Michael Grandahl Jakobsen driver Varmeteamet i Karlslunde, som er en virksomhed, der har specialiseret sig i isolering og i at opsætte varmepumper. Energitilskuddet i 2020 var en medvirkende årsag til, at virksomhedens årlige omsætning steg med mere end 500 pct. på et enkelt år.

- Tilskuddet har betydet rigtig meget for vores virksomhed og har også skabt arbejdspladser hos os. Og så gør vores stramme fokus på isoleringsopgaver og opsætning af varmepumper også, at vi er rigtig gode til det, vi laver, for vi gør det hele tiden. Derfor har vi dag flere hundrede positive anbefalinger på Håndværker.dk, og det er med til at give os endnu flere opgaver, siger Michael Grandahl Jakobsen.

Men selvom han har store forventninger til ordningen her i 2021, mener han også, at der er en bagside ved energitilskuddet.

- Puljerne er simpelthen for små og derfor kommer der hurtigt stagnation i markedet. Det sker, fordi danskerne ansøger om et energitilskud og så venter de i månedsvis på at få svar. Men samtidig bruger de penge på at fyre med olie. I stedet burde de ansøge om håndværkerfradrag og så bare komme i gang, siger Michael Grandahl Jakobsen.

Håndværkerfradraget er ligesom Bygningspuljen fortsat en populær ordning.

 Læs mere om Bygningspuljen her

;Læs mere om Håndværkerfradraget her  

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078