23948sdkhjf

Efter millionsvindel: Aarhus Kommune afsætter bestyrelsen i boligforening

Aarhus Kommune afsætter bestyrelsen for boligforeningen Østjysk Bolig. Det sker efter, at en advokatundersøgelse har afsløret at der kan være sket mandatsvig, underslæb og udført returkommission igennem en årrække på 15-20 mio. kr

Det er kommunens tilsyn med de almene boligforeninger, som fredag har meddelt bestyrelsen for Østjysk Bolig, at tilsynet har i sinde at fratage bestyrelsen sit ansvar fra 23. april. Det skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse. 

Advokatundersøgelsen har blandt andet konkluderet, at en række af de kritisable forhold kan være ansvarspådragende for bestyrelsens medlemmer. 

– Vi har fra tilsynets side ikke tillid til, at bestyrelsen for Østjysk Bolig vil være i stand til på en overbevisende måde at forestå ansvaret med at rydde op i boligforeningen, siger bystrategisk chef i Teknik og Miljø, Bente Lykke Sørensen, der har det overordnede ansvar for kommunens tilsyn i pressemeddelelsen. 

Formand: Det er selvfølgelig forståeligt

Fra Katja Hillers, formand for Østjysk Boligs organisationsbestyrelse, lyder det i en pressemeddelelse, at man efterkommer ønsket om, at organisationsbestyrelsen skal trække sig. 

– Det er ærgerligt, at beboerdemokratiet på den måde sættes ud af spil, men set i lyset af den advokatundersøgelsesrapport, der blev offentliggjort tidligere på ugen, er det selvfølgelig også forståeligt, skriver Katja Hillers i meddelelsen som fortsætter: 

– Dog er jeg ked af, at jeg ikke får mulighed for at gøre det arbejde færdigt, som jeg synes, vi var godt i gang med, men det er desværre ikke muligt. 

Sagen kom frem i offentligheden, da kommunens tilsyn konstaterede de første alvorlige uregelmæssigheder i oktober 2020. Dengang instruerede tilsynet bestyrelsen i at bortvise den daværende direktør. I stedet indsatte tilsynet den administrative ledelse fra boligforeningen Lejerbo som forretningsfører i Østjysk Bolig. Tilsynet har fået Lejerbos opbakning til, at den samtidig varetager bestyrelsesansvaret i Østjysk Bolig i en midlertidig periode.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109