23948sdkhjf

Diesel-tyveri skal straffes hårdere

Organiseret tyveri af diesel fra lastbiler skal straffes langt hårdere, end det sker i dag, mener ITD.

Straffen for at stjæle diesel fra lastbiler skal hæves markant. Det er ikke effektivt nok, at dieseltyvene bliver præsenteret for en bøde for så straks efter at kunne køre af sted og gentage forbrydelsen, mener ITD (brancheorganisation for de professionelle transport- og logistikvirksomheder), der vil tage emnet op med politiet og politikerne.

ITD arbejder også på at præsentere et forslag for strafskærpelse.

- Dieseltyveriet foregår typisk fra en lastbils dieseltank til tyvens eget køretøj, forklarer ITD’s adm. direktør Carina Christensen. Lastbiler kører rundt med diesel for et meget stort beløb, og det kan få svage sjæle til at blive fristet.

- Sådan som strafniveauet er i Danmark, sker dieseltyveri med begrænset risiko. Tyveriet straffes sjældent med mere end bøde på et par tusinde kroner, og det afskrækker ikke i tilstrækkelig grad.

Tre tyverier om dagen  

- Hvert år bliver der registreret over 900 tilfælde med tyveri af diesel, og det skal vi have gjort noget ved, siger Carina Christensen.

- Derfor skal politiet have mere effektive værktøjer herunder straksbøder af en betydelig størrelse og eventuelt tilbageholdelse af tyvens eget køretøj, siger Carina Christensen.

ITD vil allerede i dag tage emnet op på et møde med Rigspolitiet.

- Vi vil høre, hvilke værktøjer politiet mener, der skal i brug for at sikre effektiv håndhævelse, slutter ITD-direktøren.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109